Jorre Verstraeten kaapt gouden medaille weg op Grand Slam Antalya

  Jorre Verstraeten heeft op de Grand Slam in Antalya (Turkije) de klasse tot 60 kilogram gewonnen. Hij doet meteen ook een geweldige zaak met het oog op de Olympische Spelen.

  Jorre Verstraeten maakte grote indruk in Turkije, door zowat al zijn wedstrijden met ippon te winnen. Enkel in zijn halve finale tegen de Taiwanees Yung Wei Yang had hij de volledige kamptijd nodig, al volstond een waza-ari wel voor de winst.

   

  In de finale vloerde Verstraeten de Fransman Walide Khyar. Khyar had zich in zijn halve finale wel (licht?) geblesseerd.

   

  Voor Verstraeten is het de eerste medaille op een Grand Slam, na de kampioenschappen de belangrijkste toernooien. Op de laatste twee EK's veroverde hij wel telkens brons.

   

  Hij doet met zijn zege alvast een geweldige zaak met het oog op de Spelen. Hij staat nu 20e op de wereldranglijst, maar zal een serieus sprongetje maken.

  Geen succes voor de andere Belgen

  De 4 andere Belgen die donderdag op de tatami verschenen, braken minder potten. Kenneth Van Gansbeke (IJF 34) ging er in de -66 kg in zijn tweede kamp met ippon uit tegen de Azeri Orkhan Safarov (IJF 21).

   

  Bij de vrouwen verloor Ellen Salens (IJF 56) haar openingsgevecht in de -48 kg van de Tunesische Rania Harbaoui (geen ranking). Die pakte na twee minuten in de golden score uit met een beenveeg en scoorde zo een ippon.

   

  Anne-Sophie Jura (IJF 43) zette de Marokkaanse Aziza Chakir (IJF 30) opzij en verloor dan op strafpunten van de Turkse Ebru Sahin (IJF 102). Amber Ryheul (IJF 40) begon in de klasse tot 52 kg met winst tegen de Hongkongse Tsui Shuk Ki (IJF 94) maar verloor dan van de Israëlische Gili Cohen (IJF 11).