Ga naar de inhoud

Duitsland na nederlaag: "Pijnlijk, alles ging mis en Müller hoort thuis in Mannschaft"

 do 1 april 2021 09:27
Timo Werner
Chelsea-aanvaller Timo Werner heeft een dot van een kans gemist.

De nationale voetbalploeg van Duitsland krijgt er flink van langs na de verrassende misser in de WK-voorronde tegen Macedonië (1-2). "Een ongelooflijke nederlaag", klinkt het in de pers. De roep om de afgeserveerde Thomas Müller wordt groter.

Na de zeges tegen IJsland (3-0) en Roemenië (1-0) ging de Mannschaft gisteren thuis onderuit tegen het bescheiden Noord-Macedonië (1-2). Duitsland likt zijn wonden.

 

Boulevardblad Bild haalt de hoofdletters boven. "Hoe pijnlijk", bericht de krant over de "ongelooflijke nederlaag".

 

"Een vernedering, op deze manier hoeven we niet eens deel te nemen aan het Europees kampioenschap."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kicker: "Geen plan, geen energie"

Volgens het gespecialiseerde blad Kicker "ging alles mis". "De internationals slaagden er zelfs niet om de 37-jarige Goran Pandev af te stoppen."

 

De oorzaak van de nederlaag was duidelijk. "Het positiespel van de Mannschaft was zoek, er zat geen schwung in de match, geen combinaties tussen de spelers, geen snelheid, geen druk... De wedstrijd kabbelde, zonder plan of energie."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Müller hoort thuis in de nationale ploeg"

Op de Duitse televisiezender RTL draaide oud-international en Bayern-man Uli Hoeneß de nationale ploeg door de gehaktmolen.

 

"Deze nederlaag doet veel pijn. Ik ben sprakeloos omdat we deze partij eenvoudig hadden moeten winnen", begon hij nog rustig.

 

Daarna had Hoeneß het over het experimentele Duitsland van gisteravond. Met Robin Gosens stelde Joachim Löw achterin een offensievere man op.

 

"Dat had ik niet gedaan", stelt Hoeneß. "Als je voorin niet scoort, moet je achterin stevig op je benen staan. In het centrum viel er te veel ruimte. Op die manier slikten we de 2 doelpunten."

 

Tot slot haalde hij de discussie weer boven over de gepasseerde aanvaller Thomas Müller. "Ik kan het niet genoeg herhalen: Thomas Müller hoort thuis in de nationale ploeg."

 

"Hij duikt voorin altijd op het juiste moment op en neemt het team op sleeptouw. Die kan je altijd gebruiken", sloot Hoeneß af.

Müller kan je altijd gebruiken. Hij duikt voorin altijd op het juiste moment op en neemt het team op sleeptouw. 

Uli Hoeneß
Thomas Müller
Thomas Müller in het shirt van Bayern München.
lees/bekijk ook: