"De oude garde van Real Madrid heeft misschien nog zin in een laatste truc op het hoogste niveau"

  Real Madrid-Liverpool was in 2018 de finale van de Champions League, 3 jaar later kijken de teams elkaar met een vragende blik in de ogen in de kwartfinales van de beker met de grote oren. Wie komt volgens Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana als winnaar uit de bus?

  "Ik zie Real Madrid nog één ronde overleven, maar ze kunnen dit seizoen nooit de Champions League winnen. Dat is 1.000 procent zeker", vertelde Peter Vandenbempt zowat anderhalve maand geleden in de special van De Tribune voor de achtste finales in de Champions League.

   

  "En daar ben ik nog altijd van overtuigd", vertelt hij vlak voor de kwartfinales. "Al was ik wel zeer onder de indruk van de prestatie van Real tegen Atalanta Bergamo in de vorige ronde."

   

  "De manier waarop Real het energieke aanvalsspel van de Italianen gecounterd heeft, was wereldklasse. Zo simpel is het. De oude garde heeft misschien nog wel zin in een laatste truc op het hoogste niveau."

   

  Mocht Real ook deze ronde overleven, dan wacht Chelsea of Porto in de halve finales. "Dat is het grote geluk: ze zitten in de goeie helft van de tabel."

   

  "Maar in de finale komen ze dan toch tegen een kanon uit en zal het toch niet lukken. Ik blijf dus bij mijn eerdere stelling, maar tegen Liverpool zijn ze wel opnieuw favoriet."

  Hoe vaak hebben we Real Madrid al afgeschreven? Op een of andere manier mag je dat nooit doen.

  Peter Vandenbempt

  "De belangrijkste weken komen er nu aan", vult Aster Nzeyimana aan. Het stukje kaas tussen de Engelse sandwich in Europa is namelijk een Clasico tegen FC Barcelona komende zaterdag.

   

  "Als ze 3e eindigen in de Spaanse competitie en uitgeschakeld worden in Europa, dan moet je je toch afvragen wat de oude garde nu nog betekent."

   

  "Maar hoe vaak hebben we Real al niet afgeschreven?", stelt Peter Vandenbempt. "En op een of andere manier mag je dat nooit doen."

  "Als Liverpool voorbij Real geraakt, val ik steil achterover"

  Bij Liverpool spotten onze analisten "weinig aanknopingspunten". "Maar de schaarse momenten waarop ze een teken van leven hebben gegeven, hebben we gezien in de Champions League tegen RB Leipzig", vindt Aster Nzeyimana.

   

  Door de defensieve problemen - een waslijst aan geblesseerden - houdt Liverpool de nul niet meer. 

   

  "Er zijn veel mankementen. Als Liverpool voorbij Real geraakt, dan val ik steil achterover", provoceert Peter Vandenbempt.

   

  In de wintermercato kon Liverpool (financieel) niet bijsturen. "Er is bij hen geen Roman Abramovitsj. Liverpool werkt anders en hun boekhouding is veel meer in balans dan die van Chelsea. Ze leven volgens de economische realiteit van het moment."

   

  Hoe dan ook lijkt Jürgen Klopp steeds meer van zijn voetstuk te vallen. Peter Vandenbempt: "Hij heeft ongelofelijk veel krediet opgebouwd, maar nu duiken er toch verhalen op van moeizame relaties met zijn spelers. Dat goedlachse en charismatische is weg."

   

  "Misschien moet er nieuwe start gemaakt worden", oppert onze commentator. "Volg hem maar eens op", weet Aster Nzeyimana. "Wat daar is neergezet..."

  Is de toverformule van Jürgen Klopp uitgewerkt?

  Beluister onze special over de CL en de EL:

  Download de podcast van De Tribune