De aprilvisvangst: kasseimatten van Museeuw, de Hel van Vlaanderen als Roubaix-alternatief

  Johan Museeuw deed ook mee aan de 1 aprilgekte.

  Traditioneel is 1 april de dag waarop iedereen beetgenomen wordt. Zo ook in de sportwereld. Wij kozen de meest opmerkelijke grappen van de dag voor je uit.

  De vis van Vive le Vélo: de Hel van Vlaanderen

  Ook bij Vive le Vélo - Leve de Ronde gooiden ze dit jaar hun hengel uit. Als alternatief voor de uitgestelde editie van Parijs-Roubaix stelden ze in samenwerking met Flanders Classics de Hel van Vlaanderen voor, ofwel een week na de Ronde van Vlaanderen hetzelfde traject in omgekeerde volgorde rijden. "Wel wat gevaarlijk om al die klimmetjes als afdaling te moeten nemen", vindt de tafel van Karl.

   

  Oliver Naesen ziet het alvast zitten: "Dat moet iets voor mij zijn. Toch weer een kans om een dikke vis binnen te halen", zegt hij met een knipoog.

  Haaland trekt naar RWDM

  RWDM opende 1 april met een verrassing van jewelste. De nummer 6 uit 1B zou goudklomp Erling Braut Haaland gestrikt hebben. De Noor maakt de overstap van Borussia Dortmund waar hij nog maar anderhalf jaar actief was.

   

  De Brusselaars troeven daarmee topclubs als Manchester City, Real Madrid en Barcelona af in de strijd om de Noorse topschutter.

  Agüero blijft binnen de City Group

  Ook bij Lommel kondigden ze vandaag een nieuwe spits aan. Sergio Agüero trekt naar 1B. De Argentijn deelde begin deze week mee de deur bij Manchester City na 10 jaar dicht te trekken. Agüero maakt nu de opmerkelijke overstap naar Lommel.

   

  "Kevin De Bruyne vertelde me dat Limburg de place to be is. Het is fantastisch dat ik deel blijf uitmaken van de City Group", zegt de Argentijn.

  Racing Mechelen stelt nieuwe verdediger Aster Zeneca voor: "Durft wel eens te laat komen'

  Racing Mechelen stelde dan weer een nieuwe verdediger voor. "Met een financiële inspanning van enkele bevriende apothekers is Racing erin geslaagd een laatste transfer af te ronden."

   

  "Zo kunnen we vandaag aankondigen dat Aster Zeneca volgend seizoen voor groen-wit uitkomt", staat er op de clubwebsite.

   

  Racing Mechelen beschrijft de verdediger als iemand met een "grote longinhoud" en "sterk in een tegenprik opzetten na het veroveren van de bal”.

   

  Toch zijn er ook nog enkele werkpuntjes. “Zoals elke speler durft Aster al wel eens te laat te komen. Daar moet hij zelf de nodige aandacht aan besteden, want in een club moet je op elkaar kunnen rekenen. Afspraken zijn afspraken!”

   

  Wanneer Aster Zeneca de overstap maakt is nog gissen. "Die onzekerheid knaagt, maar we zijn ervan overtuigd dat we snel een brief van hem in de bus zullen krijgen.”

  Flandrien Museeuw promoot kasseimatten: "Amazing"

  De meest originele aprilgrip komt op de naam van Toerisme Vlaanderen. Samen met Cycling in Flanders brengt het de allereerste uitrolbare kasseihelling op de markt. 

   

  Met deze exacte kopie van onze meest befaamde Vlaamse kasseihellingen zoals de Muur, Paterberg, Koppenberg, Kemmelberg en de WK-helling: Moskesstraat... beleven fietsfanaten uit binnen- én buitenland de ultieme Flandrien-ervaring voortaan ook thuis.

  Ook dit nog...