UEFA beslist: 5 wissels op EK, geen beperking meer op toeschouwers

  Het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond heeft vandaag enkele knopen doorgehakt. Zo wordt de regel om 5 wissels per match toe te laten doorgetrokken tot het EK. De capaciteit van de stadions wordt ook niet langer beperkt tot 30%.

  Door de loodzware kalender werd het aantal wissels opgetrokken van 3 naar 5 per match. De UEFA heeft nu beslist om die regel ook toe te passen tijdens het EK en de Final Four van de Nations League.

   

  Bondscoach Roberto Martinez is ook voorstander om de selecties voor het EK op te trekken, naar 26 of 27 spelers. Dat voorstel kwam wel (nog) niet op tafel.

   

  Er werd ook beslist om de beperking op het aantal toeschouwers op te heffen. Tot nu toe mochten de stadions met maximaal 30% fans gevuld worden, maar dat mag terug 100% worden, met de belangrijke kanttekening dat de lokale autoriteiten uiteraard het laatste woord hebben.

   

  Normaal gezien had het Uitvoerend Comité vandaag ook moeten beslissen over een vernieuwde formule voor de Champions League vanaf 2024, maar die hete aardappel werd vooruitgeschoven naar de volgende bijeenkomst, op 19 april.