Belgische reacties: "Ook in de Ronde kunnen we een verrassende winnaar krijgen"

  Stuyven en Van Avermaet konden het gat op Van Baarle niet meer dichten.

  De Belgen toonden zich in Dwars door Vlaanderen, maar konden niet optornen tegen Dylan van Baarle. Hoe reageerden Yves Lampaert (4e), Greg Van Avermaet (7e) en Jasper Stuyven (10e)?

  Lampaert: "De warmte was echt een schok"

  "Ik voelde me allesbehalve goed onderweg. Ik ben er pas doorgekomen na de Trieu (op 35 km van de aankomst)", reageerde Yves Lampaert, tweevoudig winnaar van Dwars door Vlaanderen.

   

  "De warmte was echt een schok voor het lichaam. Een verschil van 17 graden met zondag, dat is veel. Veel renners hebben daar van afgezien."

   

  Deceuninck-Quick Step blonk uit in afwezigheid. "Ik zat zelf te ver op de Stationsberg en zat twee keer achter een val. Ook Kasper Asgreen is gevallen, Davide Ballerini lijkt over zijn beste vorm heen en ook Julian Alaphilippe had een mindere dag."

   

  "Wat ik nu geleerd heb voor de Ronde? Euhm... Dat er heel rap gereden wordt in het peloton. En dat de omstandigheden zondag anders zullen zijn. Het mag voor mij een beetje regenen, maar ook zondag kunnen we een verrassende winnaar krijgen."

  Van Avermaet: "Het was frustrerend"

  Greg Van Avermaet was een van de gangmakers in de jacht op Dylan van Baarle, al bleek het allemaal vergeefse moeite.

   

  "Het is jammer dat de samenwerking niet vlotte. Ik begrijp niet goed waarom we niet samenwerkten. Het was frustrerend op het einde, zeker toen het peloton nog terugkwam."

   

  "De benen waren goed, maar er zat veel meer in. We konden terugkeren, maar ze reden niet vol door met mij. Er waren mannen die blijkbaar liever in het peloton zaten dan in de kopgroep. Of ik klaar ben voor de Ronde? Dat zullen we zondag zien."

  Stuyven: "De stress is uit mijn lichaam"

  Jasper Stuyven was na zijn korte quarantaine meteen op de afspraak en kleurde mee de koers.

   

  "Ik had een goeie dag en heb offensief gekoerst", reageerde de winnaar van Milaan-Sanremo.

   

  "Ik ben blij dat ik de stress van de afgelopen dagen uit mijn lichaam heb gefietst. Ik kan in alle rust toeleven naar zondag."

   

  "Het is toch een vraagteken hoe je lichaam reageert na al die stress, maar ik ben blij met het gevoel. Dat geeft rust en extra vertrouwen. Of ik zondag een favoriet of schaduwfavoriet ben? Een schaduwfavoriet."

  Lees ook: