Guardiola acht Agüero "onvervangbaar" bij Manchester City

  Guardiola moet na dit seizoen op zoek naar een vervanger voor Agüero.

  Manchester City-coach Pep Guardiola vindt dat Sergio Agüero "onvervangbaar" is en dat "de club dankzij hem een hoger niveau heeft weten te bereiken". Maandag raakte het nieuws bekend dat Agüero The Citizens na 10 jaar trouwe dienst in de zomer verlaat.

  Manchester City moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe spits. Sergio Agüero verlaat de club na 10 jaar. Dat was de aanleiding voor manager Guardiola om de loftrompet boven te halen voor de topscorer aller tijden van City. 

   

  In het decennium dat hij bij de club onder contract stond, won de Argentijn maar liefst vier Premier League-titels, een FA Cup en vijf League Cups. 

   

  Guardiola is er heilig van overtuigd dat Agüero een van de spelers is die van City een topclub gemaakt heeft en gelooft dat hij nog enkele belangrijke doelpunten zal maken in de rest van het seizoen. City is nog steeds op vier fronten actief en maakt jacht op een unieke quadruple. 

   

  "Sergio is onmogelijk te vervangen", vertelde de City-manager aan Sky Sports. "Ik zou kunnen stellen dat hij op het gebied van cijfers vervangbaar is, maar dat is niet makkelijk als je ziet dat hij meer dan 360 wedstrijden gespeeld heeft voor de club en daarin meer dan 250 doelpunten maakte . Om nog maar te zwijgen over al de titels die hij gewonnen heeft..." 

   

  "Hij is een legende, de beste spits die de club ooit gehad heeft. Daarom is hij onvervangbaar voor de fans, staf, spelers die met hem in het team speelden en managers die met hem werkten. Zonder hem zouden we nooit hetzelfde verwezenlijkt hebben in de afgelopen seizoenen."