Even schrikken: vliegtuig NBA-team maakt noodlanding na botsing met vogels

  Het vliegtuig van Delta Air Lines raakte flink beschadigd.

  Het vliegtuig van de Utah Jazz, de leider in de NBA, heeft dinsdag een noodlanding moeten maken. Vlak na het opstijgen klapte een zwerm vogels tegen het vliegtuig, dat met motorproblemen meteen weer moest landen.

  De spelers van Utah stapten dinsdag op het vliegtuig in Salt Lake City richting Memphis, waar ze woensdagavond de Grizzlies partij geven. Maar meteen na het opstijgen liep het mis. Het vliegtuig botste met een zwerm vogels en raakte daarbij beschadigd. Onder meer de linkermotor gaf de geest.

   

  De piloten van het vliegtuig, een Boeing 757 van Delta Air Lines, zetten het toestel weer veilig aan de grond, tot grote opluchting van de spelers van de Utah Jazz. Enkele spelers postten een emoji van dankbare handen op Twitter. Later op de avond vertrokken ze met een andere vlucht alsnog veilig naar Memphis.

  Opluchting bij de spelers van de Utah Jazz: