Eddy Planckaert: "Ik denk dat Van der Poel een beetje geacteerd heeft"

  José De Cauwer volgde de mening van Eddy Planckaert niet.

  Welke conclusies hebben Eddy Planckaert en José De Cauwer getrokken uit Dwars door Vlaanderen? "Van der Poel wou zijn favorietenrol voor de Ronde van zich afschuiven", denkt Planckaert. "Ik heb alleen maar meer twijfels", zegt De Cauwer.

  Planckaert: "Van der Poel heeft zich opzettelijk laten lossen"

  Mathieu van der Poel gaf in Dwars door Vlaanderen een slechte indruk op de Côte de Trieu. "We mogen ons daar niet laten door misleiden", zegt Eddy Planckaert in Vive le Vélo - Leve de Ronde.

   

  "Van der Poel is de topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen en ik denk dat hij vandaag een beetje geacteerd heeft."

   

  "Volgens mij heeft Van der Poel zich opzettelijk laten lossen. Als je gelost wordt, dan kom je niet meer terug en zal je niet meer op kop rijden."

   

  Planckaert observeerde Van der Poel ook in de slotkilometer. "Hij weet dat de camera op hem gericht is en hij doet alsof hij helemaal uitgereden is. Waarom? Om die favorietenrol van zich af te schuiven."

  Als je gelost wordt, dan kom je niet meer terug en zal je niet meer op kop rijden.

  Eddy Planckaert

  "Dat is vergezocht", reageert José De Cauwer. "We hadden niet te maken met een supergoede Van der Poel. Als hij kan winnen, dan wil hij winnen."

   

  "Nu zat die zege er niet meer in voor Van der Poel. Hij heeft er wel nog alles aan gedaan om zijn ploegmakker Merlier zijn sprint te laten rijden."


  Wat heeft De Cauwer dan geleerd uit Dwars door Vlaanderen? "Ik heb alleen maar meer twijfels. We zagen nu 2 wedstrijden na elkaar waarin het blok van Deceuninck-Quick Step minder aanwezig was. Zal Alaphilippe er meteen staan na zijn periode in Andorra?"

  Bekijk het fragment uit Vive le Vélo - Leve de Ronde

  Lees ook: