Hendrik Van Crombrugge: "Zuur dat ik zoveel mis van dit seizoen"

  Anderlecht kan dit seizoen zo goed als zeker niet meer rekenen op Hendrik Van Crombrugge. "Ik probeer de spelersgroep zo goed mogelijk te ondersteunen", zegt de doelman van Anderlecht. "Maar ik had liever fysiek op het veld gestaan."

  "De kans dat ik dit seizoen nog speel, is miniem"

  Door een rugblessure staat Hendrik Van Crombrugge al bijna 5 maanden aan de kant. Een comeback is nog niet aan de orde. Daarom mikt de Anderlecht-doelman nu op volgend seizoen.

   

  "Weinig revalidaties zijn een rechte lijn met alleen maar goeie dingen en positiviteit", vertelt Van Crombrugge. "Er is nu een kleine terugval, waarmee we ook wel een beetje rekening hadden gehouden."

   

  Zit het seizoen van de Anderlecht-doelman er helemaal op? "De kans dat ik dit seizoen nog speel, acht ik miniem. Het EK zal ik vanuit de zetel bekijken, vooral met een goede houding (voor zijn rug)."

   

  Van Crombrugge baalt. "Ik heb al heel veel gemist van dit seizoen. Dat is zuur, omdat ik weet wat mijn rol en meerwaarde is binnen Anderlecht."

   

  "Als kapitein ben ik tijdens de week wel nog aanwezig in de kleedkamer. Ik ben ook aanwezig tijdens de wedstrijden. Maar het is pittig voor mezelf dat ik fysiek niet aanwezig ben op het veld."

  Van Crombrugge: "EK vanuit de zetel bekijken met goede houding"

  "Nooit nervositeit binnen de spelersgroep"

  Voelt Van Crombrugge dat de spelersgroep nerveuzer wordt nu de beslissende matchen voor Play-off I voor de deur staan? 

   

  "Ik heb nog nooit nervositeit gevoeld binnen de groep. Dat is het voordeel aan een jonge groep: die gasten zijn daar niet zo mee bezig. Ze kunnen zich bewust of onbewust goed afschermen van alle hetze die de media vaak creëren, zonder oneerbiedwaadig te zijn voor het werk van de media."

   

  "Ik voel dat de ploeg goesting heeft om Play-off I te halen. Ze werken er elke dag hard voor en ik probeer hen daarbij in de mate van het mogelijke te ondersteunen."