Stuyven start met Trek-Segafredo in Dwars door Vlaanderen, Pedersen in quarantaine

  Trek-Segafredo is morgen weer van de partij.

  Goed nieuws voor Jasper Stuyven en co: bij een nieuwe testronde hebben de renners en stafleden van Trek-Segafredo negatief getest op het coronavirus. De ploeg start morgen in Dwars door Vlaanderen, maar Mads Pedersen blijft in quarantaine.

  Trek-Segafredo paste voor Gent-Wevelgem, nadat 2 leden uit het team besmet waren geraakt met het coronavirus.

   

  Vandaag ondergingen alle laagrisicontacten een nieuwe coronatest en er kwamen geen nieuwe besmettingen aan het licht. Dat betekent dat Trek-Segafredo morgen van start mag gaan in Dwars door Vlaanderen.

   

  Jasper Stuyven (winnaar van Milaan-Sanremo) maakt zijn wederoptreden. Zitten ook in de selectie voor Dwars door Vlaanderen: Koen de Kort, Ryan Mullen, Kiel Reijnen, Quinn Simmons en Edward Theuns.

   

  Oud-wereldkampioen Mads Pedersen is er morgen niet bij. Hij blijft in quarantaine omdat hij in nauw contact was gekomen met een van de besmette personen.

   

  Ook de Luxemburger Alex Kirsch verschijnt niet aan de start in Roeselare. "Daardoor starten wij met slechts zes renners in Dwars door Vlaanderen. Het is beter dan niets", zegt ploegleider Steven de Jongh

  Mads Pedersen (links) is er morgen niet bij, Edward Theuns en Jasper Stuyven starten wel.

  De Jongh: "Frustratie en spanning in hoofden van renners"

  De ploeg zag de voorbije dagen de voorbereiding op Dwars door Vlaanderen en de Ronde verstoord.

   

  "Natuurlijk is dit alles niet ideaal in de voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, maar dat nemen we er maar bij. Wij namen alvast de juiste beslissing om onszelf terug te trekken uit Gent-Wevelgem", zegt De Jongh.

   

  "Of we morgen dan een brok frustratie van ons af zullen fietsen? Frustratie en spanning zaten zeker in het hoofd van de renners en de ploegleiding. Je doet er alles aan om die corona buiten te houden en dan toch sloop het even binnen."

   

  "Wij blijven samen met onze ploeg renners en entourage in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Ondertussen worden we bijna elke dag getest. Nu is alles negatief en dat is maar goed ook. Wij hebben alvast goede hoop dat alles onder controle is."