Sterren voor Dwars door Vlaanderen: 3 voor de titelverdediger en de wereldkampioen

  De sterren voor Dwars door Vlaanderen.

  In ijltempo volgt de ene na de andere koers in het Vlaamse voorjaar. En net als bij de vorige koersen heeft de Sporza Wielerjury ook voor Dwars door Vlaanderen sterren uitgedeeld. Bekijk hier onze sterrengids.

  ***

  In afwezigheid van Wout van Aert is het geen verrassing dat Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe 3 sterren achter hun naam krijgen van onze jury.

   

  De Nederlandse kampioen sloeg na zijn derde plaats in Harelbeke Gent-Wevelgem over, maar verdedigt wel zijn titel in Dwars door Vlaanderen. Van der Poel won in 2019 in Waregem, vorig jaar werd de koers geschrapt.

   

  Alaphilippe is er voor de eerste keer bij in Dwars door Vlaanderen. De wereldkampioen keerde na Milaan-Sanremo terug naar Andorra om zijn vorm te finetunen en wil met het oog op de Ronde van Vlaanderen het juiste gevoel krijgen.

  **

  Deceuninck-Quick Step maakte indruk in de E3 Harelbeke en het is dan ook geen toeval dat 5 renners van de ploeg van Patrick Lefevere een of meerdere sterren gekregen hebben.

   

  Yves Lampaert, winnaar van Dwars door Vlaanderen in 2017 en 2018, en Kasper Asgreen, vorige week de beste in de E3, pronken met 2 sterren.

   

  Matteo Trentin doet voor het eerst sinds 2015 mee aan Dwars door Vlaanderen, maar zijn regelmaat de afgelopen weken leveren hem ook 2 sterren op: 8e in de Omloop, 4e in Kuurne, 12 in Sanremo, 18e in de E3 en 3e in Gent-Wevelgem.

  *

  Twee Belgen moeten tevreden zijn met 1 ster. Greg Van Avermaet hoopt na een druk weekend (E3 en Gent-Wevelgem) dat zijn vormcurve nog crescendo gaat richting de Ronde van Vlaanderen.

   

  Jasper Stuyven moest na zijn triomf in Milaan-Sanremo nagelbijtend naar Gent-Wevelgem kijken na de coronabesmettingen binnen zijn ploeg. Afwachten of zijn isolatieperiode sporen heeft nagelaten bij de kopman van Trek.

   

  Anthony Turgis stapelt de (verre) ereplaatsen op de laatste weken en heeft zich zo in de kijker gereden van onze wielermannen. De Fransman van Team Total Direct Energie heeft wel wat met Dwars door Vlaanderen: in 2019 werd hij 2e achter Van der Poel.

   

  En dan zijn er nog 2 pionnen van Deceuninck-Quick Step met 1 ster: Davide Ballerini en Florian Sénechal. De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de Fransman (2e in de E3) kunnen hun snelle eindsprint uitspelen.

  Lees ook: