Utah evenaart clubrecord, Russell Westbrook schrijft NBA-geschiedenis

  Utah-speler Donovan Mitchell

  In de NBA heeft Utah in eigen huis voor de 20e keer op rij gewonnen, een evenaring van het clubrecord uit de jaren 90. In Washington dirigeerde thuisspeler Russell Westbrook zijn team naar de winst met een geweldige triple-double.

  Utah, het team met het beste rapport in de NBA, had afgelopen nacht geen kind aan laagvlieger Cleveland. De Jazz trakteerden de bezoekers op een ferme pandoering: 114-75.

   

  Voor Utah was het de 6e opeenvolgende zege en de 20e op rij in eigen huis. Dat is een evenaring van het clubrecord uit de jaren 90. De laatste thuisnederlaag van Utah dateert van 31 december, toen Phoenix kwam winnen in Salt Lake City.

  Met 35 overwinningen en 11 nederlagen voert Utah momenteel de NBA aan. De Jazz teren op hun ploegspel en blinken uit aan beide kanten van het terrein.

   

  Zowel in aanvallende als defensieve rating staat Utah in de top 3 in de NBA dit seizoen. Sinds de invoering van de driepunter in 1979 zijn er maar zes andere teams die daarin slaagden. Vier van die zes wonnen uiteindelijk de titel.

  LA Clippers verslaan Milwaukee Bucks

  Net als Utah zijn ook de LA Clippers op dreef. In de topper tegen de Milwaukee Bucks wonnen de Clippers voor de 6e wedstrijd op rij: 129-105.

   

  Luke Kennard ving de afwezigheid van Paul George prima op met 21 punten, waarvan 5 op 6 driepunters. Marcus Morris was de topschutter met 25 punten. Bij de bezoekers was Giannis Antetokounmpo goed voor 32 punten. De Bucks verloren hun 3e opeenvolgende match.

  Westbrook blinkt uit

  In Washington heeft Russell Westbrook NBA-geschiedenis geschreven. De guard van de Wizards liet met 35 punten, 21 assists en 14 rebounds een historische triple-double optekenen. Nooit eerder maakte iemand een triple-double met 35 punten en meer dan 20 assists.

   

  Dankzij de topprestatie van Westbrook wonnen de Wizards - zonder hun topschutter Bradley Beal - met 132-124 van de Indiana Pacers. Het was de 2e zege op rij voor Washington, dat daarvoor 8 van zijn laatste 9 wedstrijden verloren had.

  Ook Draymond Green kan het van ver

  Bij de Golden State Warriors is het doorgaans Stephen Curry die op zijn dooie gemak scoort uit alle hoeken van het veld, maar afgelopen nacht toonde ploegmaat Draymond Green tegen Chicago dat hij het ook van ver kan.

   

  Green staat nochtans niet bekend als secure driepuntschutter, maar in het tweede quarter gooide hij raak van net over de middenlijn, wat voor veel jolijt zorgde op de Warriors-bank.

  Bij de thuisploeg was Stephen Curry er weer bij nadat hij 5 wedstrijden gemist had met een blessure aan zijn staartbeen.

   

  Curry was goed voor 32 punten en loodste zijn team daarmee naar een 116-102-overwinning tegen de Bulls.

  Alle uitslagen van maandagnacht:

  • San Antonio - Sacramento 115 - 132
  • Boston - New Orleans 109 - 115
  • Brooklyn - Minnesota 112 - 107 
  • New York - Miami 88 - 98
  • Golden State - Chicago 116 - 102

  • LA Clippers - Milwaukee 129 - 105
  • Utah - Cleveland 114 - 75
  • Houston - Memphis 110 - 120
  • Oklahoma City - Dallas 106 - 127
  • Washington - Indiana 132 - 124

  De stand in de NBA: