Cristiano Ronaldo laat aanvoerdersband veilen om zieke baby te helpen

  De aanvoerdersband die Ronaldo droeg tegen Servië wordt geveild om een ziek kind te helpen

  Tegen Servië gooide een boze Cristiano Ronaldo zijn aanvoerdersband weg. Een steward raapte hem op en veilt hem nu om een ziek kind te helpen.

  Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië maakte de Portugees Cristiano Ronaldo in blessuretijd de winnende treffer. De ref zag de bal niet over de lijn en keurde het doelpunt af. Een boze Ronaldo stormde het veld af en gooide daarbij zijn aanvoerdersband weg.

   

  Een van de aanwezige stewards raapte de band van de Portugese vedette op en contacteerde aansluitend een regionale sportzender met het idee om een veiling te organiseren. 

   

  De man getuigde anoniem dat hij met het geld een 6 maanden oude baby wil helpen die lijdt aan een zeldzame spierziekte, waarvan de behandelingskosten op zo'n 2 miljoen euro geschat worden.

   

  "Ronaldo wierp de band af op 3 meter van waar ik stond, waardoor het idee meteen in mij opkwam," aldus de steward.

  De sportzender Sport Klub startte de verkoop op een veilingssite, zodra het de authenticiteit van de band geverifieerd had.

   

  Na een paar uur liepen de biedingen al op tot 3.000 euro, terwijl de site ook mensen aanspoort om rechtstreeks aan het goede doel van het kind te doneren.

  Lees ook: