Ga naar de inhoud

Jake Stewart houdt gebroken hand over aan incident met Bouhanni

Jake Stewart werd 2e in de Omloop.

Jake Stewart heeft dan toch fysieke schade opgelopen door de schouderduw van Nacer Bouhanni in de GP Cholet. Door een gebroken hand moet de Brit van Groupama-FDJ passen voor de Ronde van Vlaanderen.

De duw van Nacer Bouhanni in de GP Cholet blijft nazinderen, zeker ook bij slachtoffer Jake Stewart. De Brit van Groupama-FDJ deed meteen na de koers al zijn beklag om de sociale media, nu blijkt hij ook fysieke schade over te houden aan het incident.

 

Stewart heeft zijn linkerhand gebroken, wat hem deelname aan de Ronde van Vlaanderen kost. Het zou de eerste Ronde worden voor Stewart, die dit voorjaar op de Vlaamse wegen al opzien baarde met een 2e plaats in de Omloop en een 6e plaats in Nokere Koerse.

 

Stewart zal zo'n drietal weken buiten strijd zijn, meldt zijn team. "Ik vind het jammer dat ik de klassiekers moet missen, zeker omdat ik goeie benen heb. Het was mijn fout niet, maar dat hoort ook bij de sport", zegt Stewart.

 

Intussen heeft de UCI de zaak doorverwezen naar de Disciplinaire Commissie. Dader Bouhanni moet vrezen voor een extra schorsing, bovenop de eerdere diskwalificatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.