Gazprom blijft hoofdsponsor van Schalke 04 ondanks sportieve malaise

  Gazprom blijft de club van Benito Raman steunen ondanks de sportieve malaise.

  Het Russische energieconcern Gazprom heeft zijn contract als hoofdsponsor van Schalke 04 met 3 seizoenen verlengd. Een opsteker voor de Duitse club van Benito Raman, dat een half mirakel nodig heeft om de degradatie te ontlopen.

  Sportief draait het voor geen meter bij Schalke 04. Na 26 speeldagen bengelt de club uit Gelsenkirchen troosteloos achteraan.  

   

  De achterstand op Arminia Bielefeld, de voorlaatste in de stand, bedraagt maar liefst 12 punten. Van de eerste veilige plaats zijn ze zelfs 14 punten verwijderd.

   

  Maar dat houdt de Russische hoofdsponsor Gazprom niet tegen om de club trouw te blijven. Zelfs als de club van Benito Raman degradeert, belooft Gazprom aan boord te blijven.


  Naast de sportieve malaise torsen de Königsblauen een schuldenberg van meer dan 200 miljoen euro met zich mee. Het contract met Gazprom zou jaarlijks ongeveer 20 miljoen euro opleveren.

   

  "Deze contractverlenging tot 2024 geeft blijk van heel wat vertrouwen en dat in moeilijke tijden. We kunnen niet meer dan dankbaar zijn", klinkt het bij Schalke-bestuurder Alexander Jobst. "Tegelijkertijd is dit een extra stimulans om Schalke weer op het juiste pad te krijgen."