Brugge en Antwerpen willen afwisselend de start van de Ronde organiseren

  Brugge was 19 jaar lang de startplek van de Ronde van Vlaanderen.

  Ontvangt de Grote Markt van Brugge in de nabije toekomst weer de Ronde van Vlaanderen? Die kans bestaat, want Brugge en Antwerpen hebben bij Flanders Classics een voorstel ingediend om afwisselend de start van Vlaanderens Mooiste te organiseren.

  In 2017 verhuisde de start van de Ronde van Vlaanderen van Brugge naar Antwerpen. Daardoor laat de Ronde de laatste jaren West-Vlaanderen (op Kerkhove na) links liggen.

   

  Het contract tussen Flanders Classics en de stad Antwerpen om de startplek van de Ronde te organiseren loopt na dit jaar af. De kans voor Brugge om weer in de dans te springen.

   

  2 weken geleden al zei de Brugse burgemeester Dirk De fauw dat hij koste wat kost de start van de Ronde van Vlaanderen terug naar zijn stad wil halen. Maar daarbij wil Brugge Antwerpen niet in het harnas jagen.

   

  Brugge en Antwerpen hebben een akkoord om vanaf volgend jaar afwisselend de start van de Ronde van Vlaanderen te organiseren.

   

  Flanders Classics bevestigde aan onze redactie dat ze het gezamenlijke voorstel van Brugge en Antwerpen ontvangen heeft.