Ga naar de inhoud

VIDEO: Belgische Turk Alpaslan Oztürk door het dolle heen na 1e selectie

 di 30 maart 2021 19:24
Oztürk
Een vreugdesprongetje bij Alpaslan Oztürk.

Alpaslan Oztürk kan vanavond zijn debuut maken voor de Turkse A-ploeg. De middenvelder van Göztepe werd op de valreep nog opgeroepen voor de match tegen Letland. Toen hij dat hoorde, wist Oztürk met zijn vreugde geen blijf.

Alpaslan Oztürk werd geboren in Antwerpen en speelde tot de beloften voor België. In ons land kwam hij uit voor Beerschot en Standard, maar de voorbije jaren verdient hij de kost in Turkije, bij Göztepe.

 

Oztürk speelde zich daar zo in de kijker dat hij op de radar kwam van bondscoach Senol Günes. Die heeft hem nu opgeroepen om de selectie voor de match tegen Letland te vervolledigen.

 

De bewakingscamera van het trainingscentrum van Göztepe kon het moment vatten waarop Oztürk het telefoontje kreeg van de Turkse bond. De 27-jarige middenvelder sprong vol ongeloof in het rond.

 

Vanavond al kan hij een bijdrage leveren voor Turkije, dat aan de WK-voorronde begon met een 6 op 6, onder meer met een stuntzege tegen Nederland. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: