Nacer Bouhanni biedt excuses aan: "Maar het was niet opzettelijk"

Nacer Bouhanni heeft meer uitleg gegeven over zijn sprintmanoeuvre, waarbij Jake Stewart ontsnapte aan een zware valpartij in de Franse  eendagskoers Cholet-Pays de Loire. "Ik geef toe dat ik in fout was, maar het was niet opzettelijk."

Nacer Bouhanni zette in de sprint van Cholet-Pays de Loire Jake Stewart met een forse duw opzij, waardoor de Brit tegen de boarding aan de zijkant schuurde. 

 

De Fransman, die niet aan zijn proefstuk toe is, werd gediskwalificeerd voor zijn actie en kreeg nadien ook nog eens de volle laag van Stewart zelf op de sociale media.

Bouhanni reageerde ondertussen op het incident. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan Jake Stewart", zegt de Fransman in een persbericht van zijn team Arkéa-Samsic.

 

"De sprint verliep zo: ik zag Elia Viviani aanzetten en wou in zijn wiel zitten. Daardoor ben ik van lijn veranderd, ik geef toe dat dat mijn fout was. Maar op dat moment zag ik Jake Stewart niet."

 

"Toen we met elkaar in contact kwamen, raakte ik uit evenwicht. Daarna deed ik er alles aan om niet ten val te komen. Het was dus zeker niet opzettelijk."

Bekijk de veelbesproken actie van Bouhanni in volle sprint

UCI: "Willen gepaste straf voor zo'n zwaar vergrijp"

Ook bij de UCI hebben ze de beelden van de sprint al gezien. "We veroordelen ferm het gevaarlijke gedrag van Nacer Bouhanni, die Jake Stewart duidelijk in de dranghekken duwde."

 

"De UCI heeft dan ook beslist om de zaak over te maken aan de Disciplinaire Commissie. We vragen dat hij een gepaste straf krijgt voor zo'n zwaar vergrijp."

 

De Disciplinaire Commissie legde vorig jaar nog een schorsing van 9 maanden op aan Dylan Groenewegen voor zijn onbesuisde actie met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen.