Manchester City neemt na dit seizoen afscheid van clubicoon Sergio Agüero

De nieuwe bestemming van Sergio Agüero is nog niet bekend.

Sergio Agüero (32) verlaat op het einde van het seizoen Manchester City. "Ik ben trots dat ik 10 jaar bij deze club gespeeld heb. Met dezelfde passie wil ik een nieuwe uitdaging aangaan", zegt de Argentijnse spits.

De 32-jarige Sergio Agüero verdedigt al 10 jaar de kleuren van Manchester City. Met 257 goals is hij ook de recordtopschutter bij City.

 

Op het einde van het seizoen loopt zijn contract ten einde en het wordt niet verlengd.

 

"Sergio leverde de voorbije 10 jaar een enorm grote bijdrage aan het succes van City", zegt City-bestuurder Khaldoon Al Mubarak. "Hij is een legende die voor altijd in het geheugen gegrift staat van de City-fans en misschien zelfs van iedereen die van voetbal houdt."

 

Agüero trapte zichzelf niet enkel in de geschiedenisboeken als clubtopschutter. Hij maakte ook de beslissende goal tegen QPR, waardoor City zich in 2011-2012 voor het eerst sinds 1968 verzekerde van de titel in de Premier League.

 

Dit seizoen kwam Agüero na een coronabesmetting en blessureleed amper nog tot spelen toe. In de Premier League verzamelde hij 310 speelminuten. In de Champions League scoorde hij 2 keer in 128 minuten.

VIDEO: Deze goal van Agüero bezorgde City de titel in 2012

Agüero: "Klaar voor een nieuwe uitdaging"

City wil zijn topschutter een passend eerbetoon geven. "We willen Sergio deze zomer een emotioneel afscheid bezorgen wanneer zijn contract verloopt." 

 

“Bovendien hebben we een kunstenaar de opdracht gegeven om een standbeeld van Sergio te maken. Dat standbeeld zal in het Etihad Stadium komen te staan, naast de standbeelden die gebouwd worden voor Vincent (Kompany) en David (Silva)." 

Ook Agüero toverde warme woorden uit zijn vingers voor City. "Ik voel me enorm trots dat ik 10 seizoenen lang voor Manchester City gespeeld heb."

 

"Ik was er in 2011 bij toen de ploeg heropgebouwd werd. Dankzij de teameigenaars en de spelers hebben we een plekje veroverd tussen de beste teams ter wereld."

 

"Tijdens die 10 jaar heb ik een onverwoestbare band opgebouwd met alle mensen die van deze club houden. Die mensen zullen altijd een plekje hebben in mijn hart."

 

"Ik zal alles geven tot het einde van het seizoen. Daarna breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor mij. Ik ben helemaal klaar om die uitdaging met dezelfde passie en hetzelfde professionalisme aan te gaan."