Sam Bennett verteert de Kemmelberg slecht en moet overgeven op de fiets: "Teveel gegeten"

  Sam Bennett was de enige van Deceuninck-Quick Step die deel uitmaakte van kopgroep in Gent-Wevelgem. De Ier ging telkens tot het uiterste op de Kemmelberg om toch maar mee te zijn. Maar bij de laatste passage ging hij zo diep dat hij moest braken. Hij bleef nog even meedraaien, maar de tank liep stilaan leeg. "Ik had te veel gegeten", reageerde de Ier.

  "Ik heb teveel gegeten tijdens de koers omdat ik genoeg brandstof wilde hebben voor deze lange koers. De laatste keer over de Kemmelberg was er te veel aan voor de maag."

   

  "Even voorbij de Kemmelberg dacht ik nog dat ik bij de groep zou kunnen blijven, maar toen kwam alles eruit. Het was een kwestie van minuten voor ik moest lossen. Ik kreeg niets meer binnen, de energie was op."

  Bennett moet braken na de laatste Kemmel

  Bennett en Van Poppel moeten lossen

  Sam Bennett: "Ik heb teveel gegeten"