Ronaldo furieus na foutje scheidsrechter: "Een hele natie wordt geraakt"

  Cristiano Ronaldo baalt als een stekker: Portugal blijft op 2-2 steken in Servië.

  Portugal speelde gisteren in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië 2-2 gelijk. Dé fase van de wedstrijd gebeurde in de slotminuten, toen scheidsrechter Makkelie een doelpunt van Ronaldo niet toekende. Die laatste reageerde achteraf furieus.

  Portugal kwam op bezoek in Servië 0-2 voor, dankzij twee doelpunten van Liverpool-winger Diogo Jota. Na de rust knokte Servië zich terug in de wedstrijd, dankzij ex-Anderlecht-aanvaller Aleksandar Mitrovic en Filip Kostic.

  In de toegevoegde tijd volgde dé fase van de wedstrijd. Ronaldo leek Portugal alsnog de zege te schenken, maar de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie oordeelde dat de bal niet volledig over de lijn was toen de Servische verdediger het leer weggleed.

   

  Op de tv-beelden was te zien dat de bal quasi zeker wél volledig over de lijn was, maar de scheidsrechters in Belgrado hadden geen doellijntechnologie ter beschikking. Na de fase reageerde Ronaldo woedend en smeet hij zijn aanvoerdersband furieus tegen het gras.

  Ronaldo: "Een moment om moeilijk mee om te gaan"

  Na de wedstrijd kroop Ronaldo in zijn pen op Instagram. "Aanvoerder zijn van het Portugese team is een van de privileges van mijn leven. Ik geef altijd alles voor mijn land en zal dat altijd blijven doen", schreef de aanvaller van Juventus.


  "Maar er zijn momenten die moeilijk zijn om mee om te gaan, vooral als we het gevoel hebben dat een hele natie wordt geraakt. Hoofd omhoog en op naar de volgende uitdaging", besloot hij.


  Ook bondscoach Fernando Santos was niet te spreken over de scheidsrechterlijke beslissing. "We maakten een doelpunt dat niet werd toegekend toen de bal erin ging", liet Santos optekenen. 


  "Hoewel het naar mijn mening duidelijk wel een doelpunt was. In een wedstrijd van dit niveau zou dat niet mogen gebeuren." Toch keek Santos ook naar zijn eigen ploeg. "We kunnen het ons niet veroorloven om twee doelpunten voor te staan en ze dan terug te laten komen."

  Lees ook: