Triatleet Marten Van Riel wint zijn eerste wedstrijd in anderhalf jaar

zo 28 maart 2021 15:24
Marten Van Riel
Marten Van Riel blinkt met goud in Londen.

Na 19 maanden zonder wedstrijd heeft Marten Van Riel gisteren meteen in de roos geschoten. De nummer 6 van de olympische triatlon in Rio won een indoortriatlon in Londen. Hij klopte er onder meer vice-olympisch kampioen Jonathan Brownlee.

Tijdens een indoortriatlon moeten de deelnemers 3x zwemmen, fietsen (op de rollen) en lopen, telkens in een andere volgorde.

Marten Van Riel presteerde erg constant en eindigde 3x in de top 3. De tweede race won hij zelfs.

Het leverde de 28-jarige topper de overwinning op in Londen. Met 27 punten deed hij beter dan de Duitser Nieschlag (24) en de Brit Yee (23). Vice-olympisch kampioen Jonathan "Jonny" Brownlee greep net naast het podium.