VIDEO: Viviani wint nog eens, Bouhanni gediskwalificeerd aan de Loire

  Viviani wint zijn eerste wedstrijd in het shirt van Cofidis.

  Elia Viviani heeft met de Cholet-Pays de la Loire (1.1) zijn eerste zege in anderhalf jaar gepakt. De Italiaan was de snelste van het peloton in de Franse eendagskoers. De sprint werd wel ontsierd door een ongeoorloofd manoeuvre van enfant terrible Nacer Bouhanni.

  Op een relatief vlak parcours in de regio Pays de la Loire moest het peloton 200 kilometer afwerken. Enkele heuveltjes in de finale nodigden uit tot aanvallen, maar geen enkele poging zou standhouden.

   

  De snelle jongens aan de start in Cholet, onder wie Bouhanni, Viviani en Stewart, maakten zich op voor een massasprint. Daarin toonde Viviani zich duidelijk de snelste. Voor de Italiaan is het zijn eerste zege sinds september 2019, toen hij een rit won in de Ronde van Slovakije.

   

  Achter de Italiaan werd Aberasturi tweede. Bouhanni finishte als derde, maar werd niet veel later gedeklasseerd. De reden: een gevaarlijk manoeuvre op 200 meter van de meet, waarbij hij de jonge Jake Stewart bijna ten val bracht. 

  Uitslag Cholet-Pays de la Loire (Fra, 1.1)
  1. Elia Viviani (Ita) in 5:43:35
  2. Jon Aberasturi (Spa)  
  3. Pierre Barbier (Fra) allen
  4. Dorian Godon (Fra)  
  5. Marc Sarreau (Fra)  
  6. Alex Vogel (Zwi) zelfde
  7. Matthew Bostock (GBr)  
  8. Thomas Boudat (Fra)  
  9. Romain Cardis (Fra) tijd
  10. Matteo Malucelli (Ita)  

  Viviani sprint het snelste in Cholet:

  Bekijk het gevaarlijke manoeuvre van Bouhanni vanuit de lucht: