Coronavirus infiltreert peloton: ook Steff Cras (Lotto-Soudal) is besmet

  Steff Cras startte niet meer in de slotrit van de Ronde van Catalonië.

  Lotto-Soudal heeft bekendgemaakt dat Steff Cras positief heeft getest op het coronavirus. Cras startte zondag niet meer in de slotrit van de Ronde van Catalonië, omdat hij koorts had. Thomas De Gendt won de laatste rit.

  Steff Cras had zondagochtend koorts, waarna Lotto-Soudal besloot om geen enkel risico te nemen. "Cras verscheen niet aan de start van de laatste etappe en ging net als zijn risicocontacten in isolatie." 

   

  Het resultaat van de PCR-test volgde in de loop van de dag en daaruit bleek dat Cras als enige positief getest had. De andere renners van het team en de staf ondergingen voor de start van de etappe een sneltest en die bleken allemaal negatief te zijn.

   

  Gelukkig maar, want de slotetappe in Barcelona leverde Lotto-Soudal een zege op. Thomas De Gendt toonde zich sterker dan medevluchter Matej Mohoric. Het was voor de Belgische ploeg de tweede ritzege in Catalonië.

   

  Door de positieve test moeten Cras en zijn risicocontacten voorlopig wel in Spanje in quarantaine blijven. De renner zelf stelt het goed en vertoont geen symptomen. Volgens de bestaande coronaprotocollen zal Lotto Soudal zijn renners en staf blijven testen.

  Het is niet de eerste positieve coronatest in het peloton. Eerder deze week werd Lotto-Soudal al getroffen toen Harry Sweeny besmet bleek in de aanloop naar Brugge-De Panne.

   

  Vrijdag mocht Bora-Hansgrohe niet starten in de E3 in Harelbeke en gisteren bleek ook Trek-Segafredo te kampen met positieve gevallen. Beide ploegen kregen startverbod voor Gent-Wevelgem. 

  Ronde van Catalonië
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdSant Feliu de Guíxols - Sant Feliu de Guíxols171,2 kmMatthewsMatthews
  2wegwedstrijdL'Escala - Perpignan202,4 kmGrovesHvideberg
  3wegwedstrijdPerpignan - La Molina161,1 kmO'ConnorO'Connor
  4wegwedstrijdLa Seu d'Urgell - Boí Taüll166,7 kmAlmeidaQuintana
  5wegwedstrijdLa Pobla de Segur - Vilanova i la Geltrú206,3 kmVernonAlmeida
  6wegwedstrijdSalou - Cambrils168,6 kmCarapazHiguita
  7wegwedstrijdBarcelona - Barcelona138,6 kmBagioliHiguita