Anderlecht-coach: "Hoe langer reeks duurde, hoe dichter nederlaag kwam"

  Patrick Wachel.

  Met 17 overwinningen op 18 wedstrijden heeft het vrouwenteam van Anderlecht een geweldige reguliere competitie achter de rug. Coach Patrick Wachel wordt na dit seizoen vervangen door Johan Walem bij paars-wit. Hij wil een afscheid in schoonheid na 5 jaar. 

  "Speelsters willen zich snel herpakken"

  Bijna haalde Anderlecht een perfect rapport, maar op de slotspeeldag ging het mis in eigen huis tegen White Star Woluwe (0-1). Hoe verklaart coach Patrick Wachel de off-day van zijn team? "Een nederlaag kan altijd, niets is zeker op voorhand."

   

  "Hoe langer de reeks duurde, hoe dichterbij de nederlaag kwam. Spijtig genoeg gebeurde het gisteren tegen Woluwe, dat heel georganiseerd en gretig was. Bij ons was het dan weer telkens net niet en de keeper van de tegenpartij was zoals wel vaker de beste speelster bij de tegenpartij, zeker in de tweede helft."

   

  De laatste competitienederlaag van Anderlecht dateert al van mei 2019. Hoe dan ook heeft paars-wit een prachtseizoen achter de rug. "Het is nog niet gedaan", waarschuwt Wachel. 

   

  "Mijn speelsters willen zich snel herpakken, jammer genoeg moeten ze nu 3 weken wachten voor de play-offs beginnen. We hebben nog altijd een mooie voorsprong te pakken op de tweede. Het is leuker om 5 punten voor te staan dan achter."

  We hebben nog altijd een mooie voorsprong te pakken op de tweede. Het is leuker om 5 punten voor te staan, dan achter.

  Lees ook:

  "Tijd voor een nieuwe uitdaging"

  Na vijf jaar bij Anderlecht houdt Wachel het voor bekeken op het einde van het seizoen. Hij wordt vervangen door Johan Walem. "Met voorlopig drie landstitels kan ik tevreden terugblikken. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en wat meer tijd voor mijn familie."

   

  "Op dit moment telt alleen een mooi afscheid van de club met een nieuwe titel. Mijn opvolger is nieuw in het vrouwenvoetbal, maar het is iemand met een mooie carrière achter de rug als trainer en speler."

   

  "Het verschil tussen vrouwen- en mannenvoetbal is niet zó groot, dat zal Johan Walem ook wel merken."

   

  "Normaal zou ik nog twee jaar TD blijven. Dat is zo besproken met Karel Van Eetvelt en Marc Coucke, maar in februari ben ik van mening veranderd. Ik wens de club alle succes toe."

  Het verschil tussen vrouwen- en mannenvoetbal is niet zó groot, dat zal Johan Walem ook wel merken.