Familie Philippaerts moet toppaard Chilli Willi laten inslapen

  Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi.

  De familie Philippaerts is in rouw: Chilli Willi is plotseling overleden in de Verenigde Staten. Het toppaard had zijn linkervoorbeen gebroken na een tuimelperte. In samenspraak met mede-eigenaar Frans Lens heeft de familie beslist om Chilli Willi te laten inslapen.

  Chilli Willi had volgende zomer op de Olympische Spelen moeten schitteren, maar die droom valt in het water. Gisteren brak het paard zijn linkervoorbeen na een sprong.

   

  Het noopte de familie Philippaerts tot een zware beslissing. In samenspraak met mede-eigenaar Frans Lens hebben ze het dier laten inslapen.

   

  Het ongeval gebeurde op het Winter Equestrian Festival in de Verenigde Staten. Daar probeerde Nicola Philippaerts met Chilli Willi goede resultaten neer te zetten om een ticket af te dwingen voor de Olympische Spelen
  in Tokio.

   

  Chilli Willi laat een mooie erfenis na: in 2017 werd Nicola Philippaerts Belgisch kampioen met het toppaard. Later won hij ook wedstrijden in de Longines Global Champions Tour, de topcompetitie in de paardensport.