Eén fout is fataal, dus slaat Sergio Garcia gewoon heerlijke hole-in-one

  Sergio Garcia vierde zijn overwinning als een rockster.

  De Spanjaard Sergio Garcia heeft op het WGC Matchplay zijn rechtstreekse tegenstander in stijl uitgeschakeld: met een hole-in-one. Pechvogel Lee Westwood toonde zich sportief in zijn nederlaag: "Ik dacht dat ik na 28 jaar alles had gezien. Niet dus."

  Even een woordje uitleg over matchplay golf: bij matchplay gaan twee golfers rechtstreeks de confrontatie aan op een hole. Wie het minste slagen nodig heeft om de bal te putten, wint de hole. Wie de meeste holes wint, stoot door.

   

  Sergio Garcia en Lee Westwood maakten er in hun groep een thriller van wie als groepswinnaar mocht doorstoten naar de laatste 16. Op de eerste drie holes gaven ze elkaar geen duimbreed toe met pars.

   

  Tot Garcia op de 4e hole - een par 3 - verschroeiend uithaalde met zijn 9-iron. Een slag van bijna 150 meter die netjes in de hole belandde. Voor Lee Westwood betekende het in de "sudden death" meteen de uitschakeling. "Ik dacht dat ik na 28 jaar alles had gezien... Niet dus", toonde de Brit zich sportief.

  Een verbluffende slag: