Red Lions beginnen hun EK op 5 juni tegen verliezend finalist Spanje

  De Red Lions zijn de regerende Europees kampioen hockey.

  Op zaterdag 5 juni beginnen de Belgische hockeymannen aan hun EK in het Nederlandse Amstelveen. Voor de Red Lions staat Spanje als eerste tegenstander op het menu. De hockeyvrouwen openen een dag later hun toernooi tegen Duitsland.

  De Red Lions kennen hun speelschema voor de groepsfase van het EK hockey. De Belgen openen hun toernooi tegen Spanje, een heruitgave van de finale van 2019. Toen waren de Lions in Antwerpen met 5-0 te sterk voor de Spanjaarden en kroonden ze zich tot Europees kampioen.

   

  De tweede wedstrijd volgt de dag erna tegen Engeland. Een dagje rust krijgen de Belgen op maandag, om het dinsdag op te nemen tegen Rusland.

   

  De Red Panthers beginnen zondag 6 juni aan hun EK tegen Duitsland, een van de favorieten voor eindwinst. Aansluitend spelen de Belgische hockeyvrouwen tegen Italië op maandag en tegen Engeland op woensdag 9 juni.

   

  Vanaf donderdag 10 juni tot en met zondag 13 juni staat in het Wagener Stadion de knock-outfase op het programma. De top 2 van elke poule stoot door naar de halve finales.

  Speelschema Red Lions:

  • vs. Spanje: zaterdag 5 juni om 14.45 uur. 
  • vs. Engeland: zondag 6 juni om 17.45 uur.
  • vs. Rusland: dinsdag 8 juni 12.30 uur.

  Speelschema Red Panthers:

  • vs. Duitsland: zondag 6 juni om 15.30 uur.
  • vs. Italië: maandag 7 juni om 14.45 uur.
  • vs. Engeland: woensdag 9 juni om 17.00 uur.