Van Avermaet na E3: "We gingen in de fout door niet meteen te reageren op Asgreen"

  Voor het eerst dit seizoen streden Van Avermaet en Naesen mee in volle finale.

  Na afloop van de E3 hebben AG2R-kopmannen Oliver Naesen en Greg Van Avermaet met gemengde gevoelens teruggeblikt op hun wedstrijd. De 2 vrienden waren mee in de elitekopgroep, maar bij de ultieme aanval van winnaar Asgreen reageerden ze te laat, waardoor de vogel uiteindelijk gaan vliegen was. "We hadden meteen moeten reageren", aldus Van Avermaet.

  Op 5 kilometer van de streep achtte Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) zijn moment gekomen. De Deen sprong weg van alles en iedereen en reed uiteindelijk alleen over de meet. "Natuurlijk moest ik dat gat dichtrijden, maar dat lukte niet", reageerde Naesen ontgoocheld.

   

  "Mijn benen schreeuwden naar mijn hoofd om die inspanning af te breken. Het was gewoon op bij mij. Asgreen kon dan ook nog eens terugvallen op zijn teamgenoten, die bij ons groepje de tegenreactie verstoorden. In je achterhoofd weet je dan meteen dat je naar de slachtbank onderweg bent."

   

  Ook ploeggenoot Van Avermaet zag alles vanaf de eerste rij gebeuren: "Toen Asgreen zijn tweede aanval inzette, zat ik net op kop van ons groepje. Ik kon toen niet reageren.  Hij sloeg meteen een kloof en dan weet je dat die man echt wel gaan vliegen is."

   

  Ondanks het sterke blok van Deceuninck-Quick Step vond de olympische kampioen wel dat er meer inzat. "Wij hadden direct moeten reageren, maar dat deden we niet. Het was dus wel een foutje van ons."

   

  Toch namen beide heren ook een positieve kant van het verhaal mee. "Onze samenwerking verliep zeer goed vandaag", aldus Naesen. "Het was trouwens ook de eerste keer dat we zo'n lastige koers reden dit seizoen."

  Lees ook: