Thierry Henry last socialemediapauze in: "Het racisme en de pesterijen kunnen niet meer genegeerd worden"

  Henry stopte onlangs als trainer van CF Montréal.

  Thierry Henry last een socialemediapauze in als protest tegen online racisme en pesterijen, dat maakte de Franse voetballegende vandaag bekend. "Zolang er geen beterschap komt, zet ik al mijn online accounts op non-actief."

  Voor de voormalige Arsenal-spits moet er zo snel mogelijk een oplossing gevonden worden voor de onrespectvolle uitlatingen die op social media geplaatst worden. "Het racisme en pesterijen kunnen onmogelijk nog genegeerd worden", aldus Henry.

   

  "Vanaf morgen zal ik mezelf van alle socialemediakanalen verwijderen tot alle platformen deze wantoestanden even hard aanpakken als de copyright-inbreuken. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen."

   

  "Het is nog steeds veel te gemakkelijk om een online account aan te maken en zo anoniem racistische betuigingen neer te schrijven", voegde de Fransman daar nog aan toe.

   

  Met meer dan 2 miljoen volgers op zowel Twitter als Instagram zal het statement van de ex-Montréal-coach alvast niet in dovemansoren vallen.