José De Cauwer na de E3: "Van Aert en Van der Poel hebben elkaar nodig"

  José De Cauwer en Ruben Van Gucht blikten terug op de E3.

  De E3 Harelbeke zorgde opnieuw voor heel wat stof tot nadenken. In een terugblik op onze Facebookpagina richt José De Cauwer zijn blik eerst op de ploegmaats Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Daarna komen de eeuwige rivalen Wout van Aert en Mathieu van der Poel aan bod.

  "Naesen en Van Avermaet hadden het anders moeten aanpakken"

  Na afloop van de E3 was er veel te doen over de beslissende aanval van Kasper Asgreen in de slotkilometers. Hadden Naesen en Van Avermaet moeten reageren? José De Cauwer vond alvast van wel.

   

  "De AG2R-kopmannen hadden altijd moeten reageren op de aanval van Asgreen. Toen de vogel al gaan vliegen was, hebben ze wel nog elk een poging ondernomen, maar dat was veel te weinig."

   

  "Als je pas na 100 meter reageert, ben je sowieso te laat", gaat De Cauwer verder. "Er was ruimte zat om Asgreen terug te pakken, maar je mag hem natuurlijk geen 5 meter geven. Dan is hij al lang weg."

  Ploegmaats Greg Van Avermaet en Oliver Naesen.

  "Van Aert en Van der Poel hebben elkaar nodig"

  De overwinning van Asgreen was ook het gevolg van een prachtig staaltje teamwork van Deceuninck-Quick Step. Valt er eigenlijk wel iets te beginnen tegen "The Wolfpack"?

   

  "Het enige wat je kan doen is onderling afspreken", aldus De Cauwer. "Het koersverhaal zat wel niet mee met die lekke band van Van Aert. Maar hij en Van der Poel hebben elkaar nodig. Dat is vandaag nog maar eens duidelijk geworden."

   

  Uiteindelijk moest Van Aert lossen na een aanval van Van der Poel. Zorgt dat voor twijfels bij de kopman van Jumbo-Visma? "Ik vind het vooral opvallend dat zowel Van Aert als Van der Poel blijven verwijzen naar die zware Tirreno", vertelt De Cauwer.

   

  "Ze hebben daar in heel zware weersomstandigheden moeten koersen en ze zijn dan ook nog eens heel diep gegaan. Maar ik kan me niet inbeelden dat ze nu nog steeds kampen met naweeën van die Tirreno."

  Ik kan me niet inbeelden dat ze nu nog steeds kampen met naweeën van die Tirreno.

  José De Cauwer

  VIDEO: Het bord van Wout van Aert is leeg op de Tiegemberg

  "Voorbereiding voor Ronde van Vlaanderen hangt af van persoonlijke voorkeur"

  Stilaan wordt het ook aftellen naar de Ronde van Vlaanderen. Opvallend is alvast dat Van Aert en Van der Poel zich via andere koersen voorbereiden. Maar of dat veel invloed zal hebben, kan De Cauwer niet met zekerheid zeggen.

   

  "Wout rijdt eerst nog Gent-Wevelgem, terwijl Mathieu Dwars door Vlaanderen verkiest. Ik denk dat het gewoon van persoonlijke voorkeur afhangt", stelt onze gewaardeerde cocommentator.

   

  "Van Aert heeft wel wat meer recuperatietijd voor de Ronde, maar Van der Poel heeft nu dan weer wat meer rust."

  Krijgen we dit jaar in de Ronde van Vlaanderen opnieuw een tweestrijd te zien?

  VIDEO: José De Cauwer en Ruben Van Gucht blikken terug op de E3

  Om de video te bekijken, moet u aangemeld zijn bij Facebook.

  lees/bekijk ook: