Verstappen is de man van de dag en domineert beide oefensessies in Bahrein

  Net zoals 2 weken geleden bij de testen was Verstappen de snelste in Bahrein.

  In de eerste 2 oefenritten voor de GP van Bahrein heeft Max Verstappen zijn goede vorm nog maar eens onderstreept. De Nederlander zette tweemaal de snelste tijd neer en lijkt helemaal klaar voor de openingsmanche van het WK Formule 1 komende zondag.

  In de eerste oefensessie op het circuit van Sakhir was de 23-jarige Nederlander in zijn Red Bull met een tijd van 1'31"394 0"298 sneller dan de Fin Valtteri Bottas (Mercedes-AMG) en ongeveer een halve seconde sneller dan Lando Norris (McLaren). Wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) viel net buiten het podium.

   

  Ook de 2e (koudere) oefenrit was spek voor de bek van het Nederlandse talent, die zijn tijd nog kon verbeteren. Met een chrono van 1'30"847 hield hij nipt Lando Norris (+0"095) en Lewis Hamilton (+0"235) af. Morgen volgt nog een 3e en laatste oefenrit, voor de F1-rijders hun kwalificatie afwerken.

   

  Net zoals 2 weken geleden is Verstappen dus de snelste in Bahrein. Toen warmden de rijders zich op tijdens de testsessies op het circuit van Sakhir.

  Verslag in het Journaal:

  Het eindklassement van de 1ste sessie:

  Het eindklassement van de 2e sessie: