Ga naar de inhoud

Vloot van Team Belgium breidt uit: ook Belgisch zeilduo naar Tokio

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zijn dolblij.

De jonge zeilsters Anouk Geurts en Isaura Maenhaut hebben de Belgische 49er FX-boot naar de Olympische Spelen in Tokio geloodst. Het duo veroverde in Lanzarote het laatste Europese ticket.

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut stomen zich klaar voor Parijs 2024, maar de zeilsters mogen komende zomer al eens van de Spelen proeven in Tokio.

 

Op de olympische selectiewedstrijd in Lanzarote heeft het duo het laatste Europese ticket veroverd in de 49er FX, een snelle en spectaculaire boot die (bijna) over het water vliegt.

 

Bij de mannen hebben Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers naast het olympisch ticket gegrepen. 5 jaar geleden in Rio waren ze er nog bij, Tokio hebben ze niet gehaald. Een mastbreuk in de 11e manche deed het duo de das om.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Olympische Spelen in Tokio beginnen op vrijdag 23 juli en eindigen op zondag 8 augustus. Naast de 49er FX zal er ook een Belgische Laser Radial-boot in het water liggen, met meer dan waarschijnlijk Emma Plasschaert aan het roer.