"Max Verstappen is de coureur waar iedereen naar uitkijkt"

  Max Verstappen (23) begint al aan zijn 7e seizoen in de Formule 1.

  Dit weekend gaat het Formule 1-seizoen van start. Bas Leinders, in 2014 testrijder in de koningsklasse, blikt vooruit. Rijdt Red Bull het gat toe met het oppermachtige Mercedes?

  Bas Leinders (45) wil titelverdediger Mercedes niet onderschatten na mindere resultaten tijdens de testen voor het nieuwe seizoen. "De Duitsers beschikken over een enorme veerkracht", weet hij. "Kleine dingen verbeteren: daar zijn ze een kei in. Lewis Hamilton is en blijft dus de titelkandidaat voor mij."

   

  "Al maakt de Red Bull-auto van Max Verstappen een erg goede indruk. Hij ziet er snel uit", gaat Leinders voort. "Daarom wordt Verstappen de grootste uitdager van Hamilton. Het is de man waar iedereen naar uitkijkt."

   

  Voorwaarde is dat Verstappen zijn auto (bijna) elke race over de finish krijgt. Vorig seizoen moest hij 5 keer opgeven. "Dan kan je de wereldtitel vergeten", weet Leinders, "maar op het einde van 2020 zag de Red Bull er betrouwbaar uit." 

   

  "Dit weekend maakt Verstappen alleszins een grote kans om de openingsrace te winnen. Omdat de Mercedes nog niet op punt staat. En omdat de verraderlijke bochten in Bahrein staan altijd garant voor verrassingen."

  De Red Bull van Max Verstappen ziet er snel uit.

  Bas Leinders

  "McLaren gaat nog beter voor de dag komen"

  Naast Red Bull verwacht Bas Leinders ook veel van McLaren, vorig jaar de nummer 3 bij de teams.

   

  "McLaren had al een goede auto en nu beschikt het team ook nog eens over de sterke Mercedes-motor. Daarom verwacht ik dat ze nog iets beter voor de dag gaan komen", vertelt Leinders.

   

  "Onder leiding van teambaas Andreas Seidl heeft het team schoon schip gemaakt. De Duitser wees Fernando Alonso meteen naar de uitgang en sindsdien draait het beter bij de renstal. Dit jaar kan McLaren die extra stap maken."

   

  "Alonso zelf verwacht ik dan weer in de middenmoot bij zijn team Alpine."

  "Wie weet wordt Mick Schumacher ook een keer wereldkampioen"

  Nieuw in de Formule 1 is Mick Schumacher, de 22-jarige zoon van 7-voudig international Michael Schumacher. Hij debuteert bij het bescheiden Haas-team.

   

  "Mick heeft niet het talent van Michael Schumacher, maar in het verleden hebben jongens als Nico Rosberg of Jacques Villeneuve bewezen dat ze in de voetsporen van hun vader kunnen treden."

   

  "Wie weet schopt ook Mick Schumacher het een keer tot wereldkampioen, maar geen 7 keer. Voorwaarde is dat hij in de beste auto kruipt."

   

  Dat is nu niet het geval. "Dit jaar zal Mick Schumacher tevreden zijn met hier en daar een WK-punt", vindt Leinders. "De auto van Haas is een van de traagste bolides op de grid. Zelfs Lewis Hamilton wint niet met zo'n auto."

  Voormalig testrijder Bas Leinders blikt vooruit op Formule 1-seizoen