Merlier over lead-out en "deejay" Jonas Rickaert: "Hij is olympisch kalm"

  Tim Merlier en Jonas Rickaert hebben elkaar gevonden bij Alpecin-Fenix.

  Tim Merlier heeft met Jonas Rickaert zijn ideale lead-out gevonden. In Extra Time Koers was de voormalig Belgische kampioen dan ook vol lof over zijn ploegmaat. "Hij blijft olympisch kalm."

  "Hopelijk tot eeuwigheid verbonden"

  Het moment van Tim Merlier was ploegmaat Jonas Rickaert, die telkens weer voor de goede lead-out zorgt. "Hij is olympisch kalm. Ongelooflijk hoe hij altijd het overzicht behoudt. Het is ook door hem dat ik opnieuw won (in de Bredene Koksijde Classic, red.)."

   

  "Of ik bang ben hem kwijt te raken op termijn? We liggen allebei even lang onder contract", lacht Merlier. "Hopelijk zijn we tot de eeuwigheid verbonden. Het is iemand die ik vertrouw en aan wie ik al een aantal koersen te danken heb."

   

  Patrick Lefevere moet ook stilaan op zoek naar een opvolger voor zijn lead-out, Michael Morkov. Iets voor Rickaert? "Maar ik denk dat hij dat al wel heeft met Bert Van Lerberghe."

   

  Alpecin-Fenix rijdt dit jaar ook de Tour. Mét Merlier? "Dat hoop ik wel. Maar dan zal ik nog altijd een even goede conditie moeten hebben", weet Merlier. 

   

  Dirk De Wolf: "Als je 28 jaar bent, mag je zeker de Tour wel rijden. Daar gaat hij zoveel leren, op zijn bek krijgen, maar ook wel uitpakken. Maar je moet conditie hebben voor de Tour."

  Over "deejay Rickaert": "Onwaarschijnlijk waar hij het blijft halen"

  Na Milaan-Sanremo gingen de beelden van de feestende Trek-Segafredo-mannen, onder leiding van winnaar Jasper Stuyven, viraal. "De playlist van Edward Theuns", geeft Stuyven toe. 

   

  "Bij ons is Rickaert de deejay van de bus", verklapt Merlier. De playlist van Theuns bevat onder meer het fuifnummer van de Snollebollekes. "Bij Rickaert is dat wat anders. Wat algemene mixen, ik weet niet waar hij het allemaal haalt. Onwaarschijnlijk."

   

  De Wolf ziet het allemaal gebeuren, maar kende zelf andere tijden. "Wij hadden geen bus. Dat was toen omkleden in de voiture, in een school, een zaaltje of een sporthal. Vroeger bij Lotto, met McEwen, toen had Van Petegem de Vlaamse muziek bij. Dat was wel de max."

  Bekijk de volledige aflevering van Extra Time Koers:

  Lees ook: