Noa Lang is de Man van de Match bij Jong Oranje: "Kan hier beslissend zijn"

  Noa Lang tegen Roemenië.

  Noa Lang is na de EK-wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Roemenië uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Maar daar beleeft de aanvaller van Club Brugge weinig plezier aan, want net als zijn ploegmaats is Lang vooral teleurgesteld door het resultaat. Nederland kwam niet verder dan een 1-1-draw.

  "Jammer, maar er is niets aan de hand"

  "We begonnen goed aan de wedstrijd. We kwamen vrij snel op 1-0 en in principe was er niets aan de hand", aldus Lang. 

   

  "Toen de Roemenen kort daarna de 1-1 maakten, leek het wel of we in de war raakten. We waren het kwijt. Er kwam iets in het team van "We moeten gaan uitkijken". Voor counters of wat dan ook. We zakten weg, vooral in de tweede helft."     

   

  Jong Oranje wist na de gelijkmaker, in de 20e minuut, nog maar weinig kansen te creëren. Daarvoor was de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi nog wel dreigend, vooral uit dode spelmomenten. 

   

  Lang: "We waren heel slordig in balbezit en maakten veel foute keuzes. Af en toe speelden we te gehaast of was het baltempo dan weer te laag."

   

  "En we moeten eerlijk zijn: op het einde heeft Roemenië de grootste kansen gehad. Het is dat onze doelman een paar ballen heel goed pakt, anders kun je de wedstrijd ook nog verliezen."     

   

  Veel ogen zijn op het EK gericht op Lang, die bij Club Brugge al snel uitgroeide tot een van de smaakmakers. 

   

  "Ze proberen kort op me te zitten, met kleine trapjes hier en daar", zegt Lang. "Ik heb wel het gevoel dat ik een speler ben die het verschil kan maken en beslissend kan zijn. Dat is vandaag niet echt gelukt, al ben ik wel een paar keer dreigend geweest." 

   

  Jong Duitsland won in dezelfde poule met 3-0 van Jong Hongarije. Zaterdag staan Nederland en Duitsland tegenover elkaar. Lang, die in de slotfase met een kramp vervangen werd, geeft de hoop nog niet op.

   

  "1-1 is natuurlijk jammer, maar we moeten ook niet doen alsof het nu klaar is. We moeten de focus houden, deze wedstrijd goed nabespreken en weer aan de slag gaan. Er is niets aan de hand." 

  Bekijk de ruime samenvatting van Nederland-Roemenië:

  Lees ook: