Tourorganisatie bevestigt: Bilbao krijgt Le Grand Départ van 2023 toegewezen

  Het Tourpeloton trekt zich in 2023 op gang in Bilbao.

  De Tour de France gaat in 2023 van start in de Baskische grootstad Bilbao. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Het zou de eerste keer zijn sinds 1992 dat de Tour het Baskenland aandoet.

  Gisteren berichtten verschillende lokale media dat de keuze van ASO voor de Tourstart in 2023 gevallen is op Bilbao. Vandaag werd dat gerucht bevestigd. De Spaanse stad zou al sinds 2016 aan het onderhandelen zijn met de Tourorganisator.

   

  Nu is er een akkoord tussen de twee  partijen over de openingsetappe. De laatste keer dat het Tourpeloton in de Noord-Spaanse regio reed dateert al van in 1992. Ook toen vond Le Grand Départ er plaats, met een proloog in de straten van San Sebastian. Miguel Indurain zou er uiteindelijk zegevieren.

   

  Deze zomer start de Tour in het Franse Brest. Oorspronkelijk was Kopenhagen de startplaats, maar door de overlap met het EK voetbal, waarvan Kopenhagen één van de speelsteden is, zal de Tourstart er pas volgend jaar plaatsvinden.