Ga naar de inhoud

"Parijs-Roubaix gaat niet door en wordt uitgesteld naar de herfst"

 wo 24 maart 2021 12:16

Volgens de Franse krant Le Parisien is de knoop doorgehakt: Parijs-Roubaix gaat niet door op zondag 11 april en wordt wellicht ingehaald in het najaar. De Franse sportkrant L'Equipe noemt het nieuws voorbarig. 

Het uitstel van Parijs-Roubaix is nog niet officieel, maar zou geen grote verrassing zijn. Vorige week was de prefect van Hauts-de-France al erg pessimistisch, nadat beslist was dat de regio voor 4 weken in lockdown gaat.

 

Le Parisien meldt vandaag dat de wedstrijd definitief uitgesteld is. Mogelijk wordt de koers wel nog gereden in het najaar. Na een recente beslissing van de UCI om het wielerjaar te verlengen, zijn er eind oktober nog mogelijkheden op de kalender om Parijs-Roubaix te organiseren.

 

Organisator ASO heeft zelf nog niet gereageerd. L'Equipe, de sportkrant die een nauwe link heeft met ASO, schrijft wel dat het nieuws voorbarig is. De organisator zal er alles aan doen om Parijs-Roubaix toch op 11 april te houden. De beslissing valt pas volgende week, aldus de gerespecteerde sportkrant.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: