Ga naar de inhoud

Fiorentina sluit Iachini opnieuw in de armen na plots vertrek Prandelli

Iachini volgt Prandelli op als trainer van Fiorentina.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer is Fiorentina uitgekomen bij een oude bekende. Giuseppe Iachini neemt het roer over van Cesare Prandelli, die de club dinsdag verliet voor "redenen die het voetbal overstijgen".

Door het vertrek van Prandelli begint Iachini aan zijn tweede ambtstermijn bij 'La Viola'. De Italiaan moest in november nog zijn boeltje pakken bij de club van Franck Ribery, maar had nog een lopend contract tot het einde van het seizoen. 

 

Fiorentina staat voorlopig op een troosteloze 14e plaats in de Serie A, amper 7 punten boven de degradatiestreep. Of Iachini zijn oude liefde tot betere resultaten kan inspireren, valt nog af te wachten. In zijn eerste periode kon hij namelijk maar 12 keer winnen in 31 wedstrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.