Houston maakt einde aan zwarte reeks dankzij ex-Antwerp Giant Jae'Sean Tate

  Jae'Sean Tate was goed voor 22 punten bij de Houston Rockets.

  In de NBA hebben de Houston Rockets dankzij ex-Antwerp Giants-speler Jae'Sean Tate eindelijk nog eens kunnen winnen. De LA Clippers stopten dan weer de zegereeks van de Atlanta Hawks af.

  De Houston Rockets hebben een einde gemaakt aan een serie van 20 wedstrijden zonder overwinningen. Afgelopen nacht was het eindelijk nog eens prijs: Toronto ging met 117-99 voor de bijl.

   

  Gangmaker van de overwinning was voormalig Antwerp Giants-forward Jae'Sean Tate, die met 22 punten de topschutter was van de Rockets. Tate maakte 8 van zijn 9 shots, waarvan 3 op 4 driepunters. Hij liet ook 6 rebounds, 5 assists en 2 steals noteren.

   

  Bij Toronto was Fred VanVleet de beste man op het veld met 27 punten, maar daarmee kon hij dus niet voorkomen dat de Raptors voor de 9e keer op rij verloren.

  LA Clippers zetten Atlanta met de voeten op de grond

  Dankzij onder meer 25 punten van Kawhi Leonard hebben de LA Clippers de Atlanta Hawks een halt toegeroepen. Sinds assistent-coach Nate McMillan het roer overnam bij Atlanta, hadden de Hawks al hun matchen gewonnen. Maar in LA kwam een einde aan reeks van 8 zeges op rij: 119-110.

   

  Het zag er nochtans lange tijd naar uit dat Atlanta opnieuw zou winnen, maar de thuisploeg maakte in de 2e helft nog een achterstand van 22 punten goed om eindelijk met 9 punten verschil te winnen.

   

  De kentering kwam er nadat een gefrustreerde Clippers-coach Ty Lue 5 bankzitters op het veld gestuurd had. Onder impuls van onder anderen Terance Mann en Luke Kennard bleef de zege zo toch in Los Angeles.

  Alle uitslagen van maandagnacht:

  • Houston - Toronto 117 - 99
  • Memphis - Boston 132 - 126 (n. v.)
  • Milwaukee - Indiana 140 - 113
  • San Antonio - Charlotte 97 - 100

  • Cleveland - Sacramento 105 - 119
  • Chicago - Utah 95-120
  • LA Clippers - Atlanta 119 - 110
  • Minnesota - Oklahoma City 103 - 112

  De stand in de NBA: