Ga naar de inhoud

Gesink, Kruijswijk en Van Emden blijven langer bij Jumbo-Visma

 di 23 maart 2021 14:43
Steven Kruijswijk en Robert Gesink zijn momenteel aan de slag in de Ronde van Catalonië.
Steven Kruijswijk en Robert Gesink zijn momenteel aan de slag in de Ronde van Catalonië.

Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Jos van Emden hebben hun contract bij Jumbo Visma verlengd. Het Nederlandse trio ligt nu tot eind 2023 bij de ploeg van Wout van Aert.

Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Jos van Emden rijden al hun hele profloopbaan voor het Nederlandse team. De drie Nederlanders debuteerden destijds bij Rabobank, de voorloper van Jumbo-Visma.

 

De 33-jarige Kruijswijk is de grootste naam van het drietal. De klimmer leek in 2016 lange tijd op weg naar eindwinst in de Giro, maar verloor de roze trui destijds nog door een val in het slot van rittenkoers. Hij werd uiteindelijk vierde. In 2019 werd hij ook derde in de Tour.

 

Gesink (34) won in zijn loopbaan onder meer de GP's van Montréal (2010) en Québec (2013). De voorbije jaren ontpopte hij zich tot een veelgeprezen helper.

 

De 36-jarige Van Emden is dan weer een gepantenteerd tijdrijder. Hij is vooral bekend van zijn overwinning in de slottijdrit van de Giro in 2017 en werd ook tweemaal Nederlands kampioen tegen de klok.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.