"België heeft overal in het veld kwaliteiten, maar we kunnen hen pijn doen"

  Interim-bondsoach Robert Page van Wales.

  Wales is woensdagavond de eerste tegenstander van de Rode Duivels in de voorronde van het WK 2022. De Welshmen zijn op hun hoede voor België, maar geloven toch ook in hun kansen. "Op psychologisch vlak kunnen de recente uitslagen tegen België een impact hebben", denkt Robert Page, de interim-bondscoach van Wales.

  Wales mist in Leuven onder meer zijn topper op het middenveld Aaron Ramsey. Met Tottenham-verdediger Ben Davies zag interim-bondscoach Robert Page deze week nog een grote naam uitvallen. Ook Luton-verdediger Tom Lockyer moest in laatste instantie nog afhaken.

   

  "Uiteraard was dat geen goed nieuws voor ons", zegt Page. "Pas twee dagen voor de wedstrijd weten we dat we het met twee verdedigers minder moeten doen. De voorbereiding is kort en niet ideaal, maar dat geldt ook voor België."

   

  Page is op zijn hoede voor de Rode Duivels. "We hebben veel respect voor België. Het staat niet toevallig op de eerste plaats op de FIFA-ranking. Ze hebben overal kwaliteit, niet alleen in de aanval. Maar we kunnen hen zeker pijn doen", denkt Page.

  Op psychologisch vlak kunnen de recente uitslagen tegen België een impact hebben. 

  Interim-bondsoach Robert Page

  Wales is een tegenstander die België niet echt ligt. In de laatste vier onderlinge duels speelden de Welshmen twee keer gelijk tegen de Rode Duivels en pakten ze twee keer de zege. De pijnlijk exit op het EK 2016 ligt nog vers in het geheugen van de Belgische voetbalfan.

   

  "Op psychologisch vlak kunnen de recente uitslagen tegen België een impact hebben. Onze teams zijn heel verschillend. We willen elke match winnen, maar een draw zou woensdag zeker geen slecht resultaat zijn", aldus Page, die met Wales maar wat graag naar het WK wil.

   

  "We hebben ons voor de tweede opeenvolgende keer geplaatst voor het EK, maar het WK is het grootste. Als we ons zouden kwalificeren, dan zouden we geschiedenis schrijven. De spelers weten wat er op het spel staat."

  Lees ook: