Tien om te zien uit het buitenland, met voorop een loeier uit de Ligue 1

  De Lorient-spelers vieren de heerlijke goal van Armand Lauriente.

  Een van de knapste doelpunten van het afgelopen voetbalweekend was wellicht in de Ligue 1 te zien. Bekijk hier de pegel van Lorient-spits Lauriente en geniet ook van tiki-taka, blunders en puntenpakkende keepers. 

  Langeafstandsraket in Ligue 1

  Wie Lauriente heet, past wel bij Lorient, maar dat is duidelijk niet de enige reden waarom de aanvaller onder contract ligt bij Bretoense club. Tegen Nantes hamerde hij in de slotfase een vrije trap snoeihard binnen.

  Tiki-taka leeft

  Tiki-taka is niet dood, maar springlevend. Dat bewees Barcelona dit weekend tegen Sociedad. De 1-6 was een prachtig staaltje kaatsvoetbal, met Lionel Messi - wie anders - als eindstation.

  Tiki-taka leeft (bis)

  Wie tiki-taka zegt, denkt aan Barcelona, maar ook bij Bayern München kunnen ze er wat van. De 2-0 tegen Stuttgart kwam er na enkele heerlijke combinaties. Het was het enige doelpunt dat niét gemaakt werd door Lewandowski in de 4-0-zege tegen Stuttgart.

  Maar tiki-taka is niet voor iedereen

  Niet iedereen is in de wieg gelegd voor tikitakavoetbal. In het FA Cup-duel met Leicester City demonstreerden Harry Maguire en Fred dat ze het in de opbouw toch maar beter simpel kunnen houden. Iheanacho strafte het geklungel af.

  In diezelfde wedstrijd was Youri Tielemans weer een van de uitblinkers bij de thuisploeg. De Rode Duivel tekende voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd: een goeie combinatie en dan knap overhoeks binnentrappen. Klasse.

  Juventus voetbalt als een oude dame

  Ook in de Serie A werd er dit weekend op amateuristische wijze uitgevoetbald. Een miserabele bal van Juventus-speler Arthur werd door bezoeker Gaich genadeloos afgestraft. En zo leed de Oude Dame een beschamende thuisnederlaag tegen het bescheiden Benevento.