Uw gids voor de OxyClean Classic Brugge - De Panne: parcours, deelnemers en livestream

  Vrijdag staat de E3 op het programma, zondag Gent-Wevelgem, maar eerst is er woensdag en donderdag de OxyClean Classic Brugge - De Panne. Met deze handleiding bent u klaar voor de WorldTour-koers door de verraderlijke Moeren.

  Zo was het vorig jaar:

  Brugge - De Panne vond vorig jaar in de herfst plaats. Het gure weer maakte er een slopende wedstrijd van. Zelfs een beer als Mathieu van der Poel haalde de finish niet. Hij viel in de finale letterlijk weg.

  Het waren de West-Vlaamse trekpaarden van Deceuninck-Quick Step die de koers wonnen. Yves Lampaert vloog naar de zege, zijn maat Tim Declercq beukte naar de tweede stek. 

   

  Meteen na de finish volgde een authentieke conversatie in het West-Vlaams. Wuk?

  De deelnemerslijst:

  Yves Lampaert zal geen bisnummer opvoeren. Ook Mathieu van der Poel kan geen revanche nemen. Zij concentreren zich allemaal op de E3 van vrijdag.

   

  Dit jaar staan vooral sprinters aan de start in Brugge. Deceuninck-Quick Step vaardigt Sam Bennett af, Lotto-Soudal stelt Gerben Thijssen op, Alpecin-Fenix komt met Jasper Philipsen, Trek-Segafredo heeft Edward Theuns geselecteerd en bij Bingoal WB kan Timothy Dupont rekenen op de steun van Nokere-winnaar Ludovic Robeet.

   

  De volledige en actuele startlijst vindt u op de website van de organisatie.

  Snelt Jasper Philipsen naar een eerste zege voor zijn nieuwe ploeg?

  Het parcours:

  Brugge - De Panne is een koers die zich volledig op West-Vlaams grondgebied afspeelt. De start is op ’t Zand in Brugge, maar het epicentrum ligt in de Westhoek. Daar krijgen de renners 3 lokale rondes van 45 km voorgeschoteld. 

   

  In De Moeren, waar de wind op de kaarsrechte polderwegen vrij spel heeft, kan het peloton in duizend stukken breken.

   

  Blijft die verbrokkeling en zal een klein groepje na 204 km strijden voor de zege? Of brengen de sprintersploegen alles opnieuw samen en komt het tot een koninklijke massasprint in de Veurnestraat in De Panne?

  In en rond De Panne rijden de deelnemers 3 lussen.

  Live bij Sporza:

  Zoals gewoonlijk kunt u de wedstrijd van start tot finish volgen in onze app en op onze website. Vanaf 14.45 uur serveren we u ook rechtstreekse beelden met het commentaar van Michel Wuyts en Sven Nys. Renaat Schotte trotseert de wind op de motor.

   

  Op VRT NU of op uw televisie zapt u naar Eén voor de Oxyclean Classic Brugge - De Panne.

   

  De vrouwen koersen een dag later. Die wedstrijd is live te volgen op onze kanalen vanaf 15 uur.

  Breekt het peloton in de Moeren?

  Sporza Wielermanager:

  Ook de Oxyclean Classic Brugge - De Panne maakt deel uit van onze Sporza Wielermanager. Vergeet uw ploeg dus niet aan te passen.

   

  De deelnemerslijst ziet er immers heel anders uit dan die van Milaan - Sanremo vorig weekend. Met Jasper Stuyven wint u deze keer geen prijs.