Vermaelen (35): "Laten zien dat ik niveau nog heb om naar EK te gaan"

  Thomas Vermaelen is weer een Rode Duivel.

  Thomas Vermaelen is na anderhalf jaar afwezigheid opnieuw een Rode Duivel. De verdediger speelt in Japan en heeft er dan ook een hele reis opzitten, maar hij wil zich in deze interlandperiode bewijzen.

  Thomas Vermaelen kwam vannacht aan in België vanuit Japan. "Ik voel me oké, maar het is nu midden in de nacht voor mij", vertelde de verdediger. "Ik zal zo lang mogelijk wakker blijven. Ik ben een prof dus ik moet kunnen omgaan met zo'n lange reis. Normaal zal de jetlag me niet verhinderen om te spelen."

   

  Vermaelen mocht het voorbije anderhalf jaar van zijn ploeg Vissel Kobe en de Japanse autoriteiten niet naar België afreizen om interlands te spelen. Het is nu dus een blij weerzien. "Ik ben echt trots dat ik op mijn leeftijd nog met deze talentvolle groep kan spelen. Het is leuk dat ik het vertrouwen van de coach nog heb."

   

  "Het was jammer dat ik er de voorbije matchen niet bij was, maar de situatie in de wereld is wat ze is. Ik wil er niet over zeuren. De Rode Duivels hebben het goed gedaan."

   

  "De regels zijn niet veranderd, maar de KBVB en mijn club zijn al lang in gesprek over deze interlandbreak. Het is lastig om terug naar Japan te keren, maar ze hebben een overeenkomst kunnen vinden. Ik ben blij dat mijn club toestemming heeft gegeven en ben dankbaar voor de inspanningen van de KBVB."

  Ik ben echt trots dat ik op mijn leeftijd nog met deze talentvolle groep kan spelen. Het is leuk dat ik het vertrouwen van de coach nog heb

  Vermaelen wou er deze keer wel heel graag bijzijn. "Ik weet niet of mijn carrière als international anders voorbij zou zijn, maar het was wel belangrijk. Ook voor de coach. Ik ben er anderhalf jaar niet geweest dus ik moet weer feeling krijgen met de groep en de spelers."

   

  Op zijn 35e wil Vermaelen zeker nog mee naar het EK. "Daarom ben ik ook hier. Ik wil laten zien dat ik die ambitie nog heb en dat ik dat ook nog kan."

   

  Is deze Vermaelen nog evengoed als drie jaar geleden? "Ik voel me goed op dit moment en heb geen kwaaltjes. Fysiek gezien kan het zeker nog. Ik ben benieuwd hoe deze week zal verlopen. De competitie in Japan is niet te vergelijken met Engeland bijvoorbeeld, maar ik word er wel fysiek op de proef gesteld. De spelers zijn heel snel en behendig op de korte ruimte. Ik heb daardoor wel vertrouwen dat ik het niveau nog haal voor de nationale ploeg."

   

  En het WK in 2022, denkt Vermaelen ook daar nog aan? "Ik probeer het echt week per week of maand per maand te bekijken. We zien wel."

  Vermaelen speelt al een hele tijd in Japan.