NBA: Doncic schiet met scherp, Chris Paul komt in straf gezelschap

  Luka Doncic gooide 8 op 9 van achter de driepuntlijn.

  In de NBA heeft Dallas-speler Luka Doncic nog maar eens zijn klasse getoond in een ruime overwinning tegen Portland. Phoenix-speler Chris Paul rondde de kaap van de 10.000 assists, Blake Griffin dunkte voor het eerst sinds 2019 en LaMelo Ball kreeg slecht nieuws.

  Luka Doncic heeft de Dallas Mavericks naar een klinkende zege geloodst tegen Portland: 132-92. De Sloveen maakte 37 punten en kon het zich veroorloven om het 4e quarter te rusten. Doncic gooide 8 van zijn 9 driepunters binnen en deed er ook nog 7 rebounds en 4 assists bij.

   

  Bij de bezoekers hadden sterspelers Damian Lillard, CJ McCollum en Carmelo Anthony het lastig. Met zijn drieën kwamen ze aan amper 38 punten en gooiden ze 0 op 16 van achter de driepuntlijn. "Dan weet je dat je geen kans maakt", zuchtte Lillard na afloop.

  Chris Paul in mooi gezelschap

  Chris Paul heeft als 6e speler in de NBA-geschiedenis de kaap van de 10.000 assists overschreden. De 35-jarige spelverdeler van Phoenix deelde 13 assists uit in de 111-94-overwinning van zijn team tegen de LA Lakers. Ploegmaats Devin Booker en Deandre Ayton maakten samen 52 punten.

   

  Bij de Lakers ontbrak sterspeler LeBron James door de enkelblessure die hij zaterdag opliep in de wedstrijd tegen Atlanta. Het is voorlopig niet duidelijk wanneer James opnieuw fit zal zijn.

  Slecht nieuws voor LaMelo Ball

  Charlotte kwam afgelopen nacht niet in actie, maar kreeg wel een flinke opdoffer te verwerken. Rookie LaMelo Ball mist wellicht de rest van het seizoen door een breukje in zijn pols dat hij zaterdag opliep in de wedstrijd tegen de LA Clippers.

   

  Ball, de nummer 3 pick uit de draft van 2020, was bezig aan een sterk debuutseizoen in de NBA met gemiddeldes van 15,9 punten, 5,9 rebounds en 6,1 assists per wedstrijd en is de topkandidaat voor de trofee van Rookie van het Jaar.

  Blake Griffin kan nog dunken

  Bij de Brooklyn Nets heeft Blake Griffin zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe team. De voormalige dunkkampioen speelde een kwartiertje mee in de 113-106-overwinning tegen Washington.

   

  Griffin, die door blessures al een poos niet meer de speler is die hij ooit was, scoorde zijn enige twee punten zowaar met een dunk. Het was al van 2019 geleden dat de power forward nog eens gedunkt had in een wedstrijd.

  Alle uitslagen van zondag:

  • Miami - Indiana 106-109 (n.v.)
  • Houston - Oklahoma City 112-114
  • Denver - New Orleans 108-113
  • Boston - Orlando 112-96
  • Brooklyn - Washington 113-106

  • Cleveland - Toronto 116-105
  • Detroit - Cleveland 105-116
  • New York - Philadelphia 100-101 (n.v.)
  • Portland - Dallas 92-132
  • Phoenix - LA Lakers 111-94

  De stand in de NBA: