Ga naar de inhoud

meest recent

Michal Kwiatkowski reed de Italiaanse klassiekers met een gebroken rib

 ma 22 maart 2021 15:10
Michal Kwiatkowski na zijn val in de Trofeo Laigueglia.

Michal Kwiatkowski moet even een rustpauze inlassen. De 30-jarige Pool kwam begin deze maand zwaar ten val in de Trofeo Laigueglia en heeft pas aan het einde van het Italiaanse voorjaarsluik vastgesteld dat hij bij die smak een ribbreuk had opgelopen.

Michal Kwiatkowski (Ineos) en Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick Step) kwamen op 3 maart gehavend uit de Trofeo Laigueglia. 

 

De schade bij de Pool leek beperkt te blijven tot blutsen en builen, waarna Kwiatkowski kon deelnemen aan de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo.

Na zijn 17e plaats zaterdag in La Primavera liet Kwiatkowski zich nog eens grondig onderzoeken. Een gebroken rib was het verdict van dat medische bezoekje.

 

"Het was geen makkelijke Italiaanse campagne dit jaar na mijn crash in de Trofeo Laigueglia, zowel fysiek als mentaal", schrijft de voormalige wereldkampioen op Twitter. "Rustmodus gaat aan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: