Ibrahimovic straalt bij Zweden: "Ben hier niet om er "Ibra-show" van te maken"

  Zlatan Ibrahimovic zal deze week voor het eerst sinds het EK in 2016 weer het shirt van de Zweedse nationale ploeg aantrekken. De spits van AC Milan kondigde zijn comeback aan als "de terugkeer van God", maar op zijn eerste persconferentie klonk hij anders. "Ik ben maar een puzzelstukje."

  Na bijna 5 jaar afwezigheid was Ibrahimovic opnieuw het middelpunt van de belangstelling bij de Zweedse nationale ploeg. Met een kamerbrede glimlach stond de 39-jarige spits de pers te woord. 

   

  "Ik ben hier niet om er de grote show van Ibrahimovic van te maken. Ik ben maar een puzzelstukje in een veel grotere puzzel", klonk het opvallend bescheiden. "Maar als je het me echt vraagt, ja, ik ben de beste ter wereld", voegde hij er aan toe.

   

  Ibrahimovic gaf aan de nationale ploeg gemist te hebben. "Ik had in 2016 nooit gedacht dat ik nog zou terugkeren. Ik had zelfs niet gedacht dat ik nog zou voetballen. Ik ben de nationale ploeg altijd blijven volgen. Voor je land spelen is de grootste eer die er is. Ik had het gevoel dat ik nog iets kon betekenen voor mijn land."

   

  Voor zijn afscheid droeg Zlatan het rugnummer 10 bij Zweden. Maar dat is nu van Emil Forsberg. "Hij was bereid zijn nummer af te geven, maar daar heb ik voor bedankt. Ik heb aan Isak de 11 gevraagd, ook mijn nummer bij Milan. 10 is de oude Zlatan, de nieuwe speelt met 11. Al is het niet zo belangrijk. Rugnummers interesseren me niet zo. Ik wil weer in dat gele shirt spelen, met om het even welk nummer op mijn rug."

   

  Over drie dagen speelt Zweden een WK-kwalificatiematch tegen Georgië. Dat zou de 117e cap kunnen worden voor Ibrahimovic. Zijn laatste interland was de EK-match tegen de Rode Duivels in 2016. Tot nu toe scoorde hij al 62 doelpunten voor zijn nationale team.

   

  Haalt Ibra het WK van 2022 nog? "Ik droom er wel van om dan te bewijzen dat ik nog geen 41 jaar oud ben. Ik voel me goed en ben hier omdat ik verdien hier te zijn. Ik train nog altijd even hard en met de jaren ben ik ook wijzer geworden. Ik heb meer ervaring en ben geduldiger geworden, op en naast het veld. Ik speel anders dan vroeger. Ik doe nu wat het beste is voor het team. Veel spelers bereiken een zekere leeftijd en zijn dan verbaasd dat ze niet meer hetzelfde kunnen brengen, ik niet, ik pas me aan."

  Zlatan Ibrahimovic is terug bij de Zweedse nationale ploeg