De zin en onzin van no-look-passes: "Hoeveel van die ballen komen aan?"

  Hongla met zijn pass.

  In Extra Time werd er lang nagekaart over de verdiende zege van Antwerp op het veld van leider Club Brugge. Naast lof voor onder anderen Ritchie De Laet werd er ook even ingezoomd op de no-look-passes van Lamkel Zé en Hongla.

  Frank Raes noemde ze "de mannen met lef". Lamkel Zé en Hongla vielen tegen Club Brugge op met meerdere no-look-passes. De ene lukte al beter dan de andere.

   

  Boskamp: "Lamkel Zé kan echt goed voetballen hoor, maar dit doe ik ook nog. Hij trapt eerst tegen de bal en kijkt dan naar achteren. Soms deed hij het als de bal al weg was."

   

  Wesley Sonck is ook niet zo'n fan. "Eerlijk, hoeveel van die ballen komen ook aan? Van die 5 passes gisteren belandden er vier in niemandsland."

   

  Filip Joos is toch nog optimistisch. "Die voorlaatste was een soort van schijnbeweging. Het lukt niet, maar het is niet omdat het niet aankomt, dat het niet nuttig was. Maar die van Xavier Mercier bij OHL was nog veel beter. Dat was deel van de actie, van de schijnbeweging."

  De no-look-pass van Xavier Mercier van OHL

  "Lamkel Zé? Ik lach me kapot met die gozer"

  Maar van Lamkel Zé is Boskamp wel fan. “Ik lach me kapot met die gozer. Als je trainer bent en je moet met die spits werken, dan word je af en toe helemaal gestoord, denk ik.”

   

  “Maar hoe sterk was hij aan de bal gisteren. En dan die goal. Als je ziet hoe hij de bal bijhoudt. En op 5 meter pakt hij 2 meter afstand van die centrale verdediger.”

   

  (Bekijk de video voor de volledige analyse van de openingsgoal.)